Enduurotsiklil sõitnud Martin Leok näitas talikrossis võimu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talikross Kose-Risti rajal, võistlejaterivi eesotsas Martin Leok.
Talikross Kose-Risti rajal, võistlejaterivi eesotsas Martin Leok. Foto: Martin Mand

Kose-Ristil peeti selle hooaja esimene talikross, mis kujunes eelkõige Martin Leoki šõuks.

Talikrossi meistrisarja klasse oli kuus, karikasarja omasid aga seitse. Soolotsiklitel oli asja põnevamaks tegemise eesmärgil ühisesse starti kokku pandud MX1, MX2, MX2 jun ja seeniorid. Viimased sõitsid karikasarja punktide, teised aga meistrisarja punktide nimel. Esimeses stardis näitas seeniorite klassi mees Andres Krestinov (Kawasaki), et tema kiirus ja teravus on endiselt kadestamisväärne. Stardivõit talle, poolel ringil pääses temast mööda MX1 klassis sõitev Martin Leok, kes oli rajal KTM enduurotsikliga. Leok läks oma teed ja nii sai tiitlikaitsja sõiduvõidu nii absoluudis kui MX1 klassis. Teise koha noppis samuti MX1 klassi sõitja, Andero Lusbo (Kawasaki). Kolmas oli MX2 klassi kiireim Rannar Uusna (KTM), neljas MX2 jun klassi esikoha mees Henri Roosiorg (KTM), kellest kaks sekundit hiljem finišeeris kiireim seenior Krestinov.
 
Teises sõidus oli Leok selgeks saanud, et Krestinovit peab stardis jälgima ja sai ise stardivõidu. Taas läks ta oma teed ning poolel distantsil oma enduurotsiklil esitule põlema pannud ja publikule signaali laskunud Leok võttis ka teise sõidu võidu ning ühtlasi ka etapivõidu klassis MX1. MX2 klassi kiireim mees oli selles sõidus Rannar Uusna, kes pidas maha põneva duelli Andero Lusboga. Lõpuks oli Uusna edu vaid 0,7 sekundit. Lusbole kuulus MX1 klassi teine koht, sama klassi kolmas oli Jüri Makarov (Honda). Uusnale läks aga MX2 klassi etapivõit teises sõidus teise koha võtnud Elary Talu (KTM) ja Tanel Rauki (Kawasaki) ees. MX2 jun arvestuses sai etapivõidu Rain Koch (KTM), kes võitis teise sõidu ja suutis selja taga hoida avasõidu võitjat Henri Roosiorgu. Kolmas oli Kert Pääbo (Yamaha). Seeniorites sai karikasarja esimese etapivõidu kindlalt Andres Krestinov Rene Jõgimaa (Honda) ja Enno Lustuse (KTM) ees.  
 
85 cc klassis oli Kosel kohal kiire Leedu poiss Dovydas Karka (KTM), kes üsna veenvalt esimese sõidu Rait Kaimeri (KTM) ja Hans Priideli (Yamaha) ees võitis. Ka teises sõidus läks Karka kiirelt liidriks, kuid kukkumise järel said Kaimer ja Priidel temast mööda. Karka suutis küll mööduda Priidelist ja siis Kaimerist, kuid hetk hiljem tõrkus tehnika ja Karka katkestas sõidu. Nii kuulus sõidu ja etapivõit meistrisarjas Rait Kaimerile Hans Priideli ja Hardi Roosioru (KTM) ees. Samas stardis olid ka 85 cc B sõitjad, kellele see võistlus oli karikasarja etapiks. Võidu sai Marek Künnapas (KTM) Robert Sauna (KTM) ees.  
 
Külgvankritel võitsid talikrossi meistrisarja avaetapi tiitlikaitsjad Tanel Reesna ja Ruslan Talf (AYR-KTM), kes said avasõidus teise koha ja olid teises sõidus kiireimad. Urmas Sugasep ja Veikko Parksepp (AYR-KTM) olid avasõidu võitjad ja teise sõidu teised ning nii kuulus neile etapilt teine koht. Kolmas koht kuulus Madis Maantele ja Siim Mokrikule (AYR-KTM).

Meistrisarja arvestust peeti ka Mini MX klassis. Etapivõidu sai mõlemad sõidud võitnud Raimond Reitel (Pitpro), teine oli Marthi Lepik (Pitpro) ja kolmas Marko Lepik (Pitpro). Mini MX Hobby klassis sõideti karikasarja punktidele, etapivõit läks Mati Tagaperele (Pitpro) Tanel Turro (Bucci Moto) ja Margus Oksa (Kawasaki) ees.
 
Ka kõige väiksemad krossisõbrad sõidavad talvel karikasarja punktidele, 65 cc klassis sai võidu Henry Vesilind (KTM), teine oli Kairo Katkosilt (KTM). Vesilind oli avasõidu teine ja teise võitis. Avasõidus sai esikoha Katkosilt, edestades konkurenti vaid 0,5 sekundiga. Kolmas oli Robert Saun (KTM). 50 cc klassis sai etapivõidu mõlemad sõidud võitnud Marcel Peldes (KTM), teine oli Arden Kaju (KTM) ja kolmas Kenth Lusenberg (KTM).
 
Soolotsiklite harrastajate klassides MX B ja MX C sõideti samuti karikasarja arvestuses, MX B võidu võttis Koselt mõlemad sõidud võitnud Olari Puldre (Honda) Roy Puuströmi (Honda) ja Tõnu Talinurme (Kawasaki) ees. MX C klassis kerkis võitjaks Mihkel Reino (Suzuki) Urmet Petersoni (Honda) ja Ain Kalda (Honda) ees.

Täpseid tulemusi näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles