Teenekas Saksamaa laskesuusataja lõpetas ootamatult karjääri (4)

Karl Mihkel Eller
Copy
Arnd Peiffer.
Arnd Peiffer. Foto: Marco Todaro/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Olümpivõitja ja viiekordne maailmameister Arnd Peiffer lõpetas päeva pealt tippsportlaskarjääri ning loobus osalemast sel nädalal Östersundis toimuval hooaja viimasel MK-etapil.

Saksamaa laskesuusaliit teatas teisipäeval, et 33-aastane Peiffer loobub tippspordist ning ei stardi Östersundi etapil perekondlikel põhjustel.

«Nagu võite ette kujutada, tegemist ei olnud lihtsa otsusega. Minu jaoks oli aga juba pikemat aega selge, et spordiga on õige aeg lõpparve teha just pärast käimasolevat hooaega. Suutsin sel talvel teha mõned head võistlused ning mind saatis edu. On imeline lõpetada karjäär sellise tundega ning olla jätkuvalt konkurentsivõimeline,» avaldas Peiffer oma Facebooki lehel.

Valitsev sprindidistantsi olümpiavõitja on sel hooajal olnud Saksamaa koondise veduriks. MK-sarja punktitabelis on ta 11. kohal ning on sellega ka parim sakslane. Ta suutis tänavu võtta ühe etapivõidu, kui võitis Hochfilzeni ühisstardist võistluse.

Kokku kuulus Peiffer Saksamaa koondisesse 13 hooaega järjest. Karjääri jooksul teenis ta olümpiamängudelt täiskomplekti medaleid. 2014. aastal Sotšis sai ta teatemeeskonnaga hõbeda, 2018. aastal Pyeongchangis teates pronksi ja sprindis kuldmedali. MM-idel sai ta kaela 17 medalit, neist viis kuldset. Individuaalselt 2011. aasta MM-il sprindis ja 2019. aastal tavadistantsis, võistkondlikult 2010. ja 2017. aastal segateates ja 2015. aastal meeskondlikus teatesõidus. Kokku saavutas ta karjääri jooksul 11 individuaalselt MK-etapivõitu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles