MEISTRITE LIIGA City ja Real kruiisisid kindlate võitude toel veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Kevin De Bruyne (palliga).
Kevin De Bruyne (palliga). Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid järjekordsed veerandfinalistid, kui Manchester City ja Madridi Real võitsid kuivalt kaheksandikfinaalide korduskohtumised.

Kordusmängude eel oli kõige turvalisem seis Cityl, kes oli Mönchengladbachi Borussiat Eesti iseseisvuspäeval juba 2:0 võitnud ning pidi nüüd vormistama edasipääsu kaheksa parema sekka. Nii esimene mäng kui ka korduskohtumine peeti koroonaviirusest tulenenud piirangute tõttu Budapestis, Puskás Arénal.

Tänavu Saksamaa kõrgliigas keskmike hulka langenud Borussiast ei olnud Cityle vastast ka kordusmängus. 12. minutil lõi City esimese värava Riyad Mahrezi osavast söödust Kevin De Bruyne. Jõudis mööduda vaid kuus minutit ja City eduseisu duubeldas Ilkay Gündogan.

Kuigi Saksamaa klubi suutis veel teha paar lööki raamidesse, siis õiget vastast neist Briti tippklubile ei saanud. Kohtumine lõppeski City 2:0 võiduga. Premier League’i võidu suunas liikuva City fännidel on nüüd põhjust loota suurele kordaminekule ka Meistrite liigas.

Karim Benzema (vasakul) ja Luka Modric avaväravat tähistamas.
Karim Benzema (vasakul) ja Luka Modric avaväravat tähistamas. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Real läks Madridis toimunud kohtumisele vastu 1:0 võidu pealt ning pidi seljataguse turvatuna hoidma. Sellega saadi peaaegu laitmatult hakkama ning mängu mindi 35. minutil juhtima, kui Atalanta väravavaht Marco Sportielli kinkis palli Luka Modricile, kes söötis selle osavalt Karim Benzemale ning prantslane sahistas võrku.

Tundus, et viimase naela itaallaste kirstu lõi Reali kapten Sergio Ramos, kes realiseeris 60. minutil penaltilöögi. Korraks tekitas aga elevust Luis Murieli värav. Tänu 29-aastase kolumblase tabamusele tärkasid korraks Atalanta lootused, kuid vaid kaks minutit hiljem kustutas leegi Marco Asensio, mäng 3:1 Realile ning edasipääs oligi kindlustatud.

Kolmapäeval peavad Meistrite liigas veerandfinaali eest lahingu Müncheni Bayern ja Rooma Lazio ning Londoni Chelsea ja Madridi Atletico.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles