Rallimaailma üks suurimaid staare istub uue auto rooli

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ken Block
Ken Block Foto: JEAN-MARC DAVID/SIPA/JEAN-MARC DAVID/SIPA

Maailma üks tuntumaid rallisõitjaid Ken Block naaseb ralliradadele, kuid seekord mitte enam Fordi, vaid Škoda Fabia R5+ auto roolis.

Tegu on esimese korraga üle kümne aasta, mil ameeriklane võistleb mõne muu tootja kui Fordiga. 53-aastane Block teeb kaasa 100 Acre Wood Rallyl, mis on USA meistrivõistluste etapp.

Eelmisel aastal Fordiga koostöö lõpetanud Block on sama ralli võitnud lausa seitse korda. «Ma armastan seda rallit. Kiiruskatsed sobivad minu sõidustiiliga. Eriti gaas põhjas lõigud, kuid ka tehnilised osad,» lausus ta DirtFishile.

Škoda ralliauto kohta sõnas Block, et see on sarnane Ford Fiestale. «Škoda on viimastel aastatel olnud väga edukas ja R5 autodest üks kiireimaid, seda nii WRC2-klassis kui ka rahvuslikul tasandil üle maailma,» lausus ta.

Kuigi WRC-etappidel pole 53-aastasel ameeriklasel liiga hiilgavaid tulemusi ette näidata, on tegemist ala väga hästi reklaamiva sõitjaga, kes läbi oma oskuslike drift'imisvideote on rallipisikut külvanud vaat et paremini kui WRC tähed.

WRC-masinaga tegi Block oma MM-debüüdi 2007. aastal Mehhikos ning on kokku ennast üles andnud 25 etapil. Tema parim tulemus pärineb 2013. aasta Mehhiko osavõistluselt, kus ta lõpetas finišijoone seitsmendana. Viimati oli ta WRC-masinaga stardis 2018. aastal Kataloonias, kokku on ta WRC-sarjas teeninud 18 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles