Kelly Sildaru suurim konkurent tegi MMil ajalugu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eileen Gu.
Eileen Gu. Foto: Sean M. Haffey/AFP/Scanpix

17-aastane hiinlanna Eileen Gu võitis Aspenis toimunud freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlustelt kolm medalit, millest kaks olid kuldsed.

Gu alustas MMi rennisõidu kuldmedaliga. Eelnevalt oli sel alal maailmameister eestlanna Kelly Sildaru, kes põlvevigastuse tõttu oma tiitlit kaitsta ei saanud.

Oma teise kuldmedali võitis Gu pargisõidus. Ta tegi 84,23 punkti väärt laskumise, edestades 7,08 punktiga teise koha teeninud šveitslannat Mathilde Gremaud’d ja 8,05 punktiga kanadalannat Megan Oldhami. Pargisõit on läbi aastate olnud Sildaru trumpala, kuid maailmameistrivõistlustel pole eestlanna end proovile saanud panna.

Ööl vastu tänast võitis Gu oma kolmanda medali. Big Airi hüpetes, kus arvesse läksid kolmest hüppest kaks, teenis ta 161,5 punktiga pronksmedali. Maailmameistriks krooniti venelanna Anastassija Tatalina 184,5 punktiga, hõbeda võitis teine venelanna Lana Prusakova 165,5 punktiga.

Mitte kunagi varem polnud ükski freestyle-suusataja MMilt võitnud kahte kuldmedalit. Ajalooline saavutus on ka ühelt MMilt kolme medali võitmine. 

Täpselt sama medalisaagi viis Gu koju ka jaanuari lõpus toimunud Aspeni X-mängudelt, kus võitis renni- ja pargisõidu kulla ning Big Airi pronksi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles