Neuville'i endine kaardilugeja tahtis saada Loebi uueks paarimeheks: see oli mu plaan A

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nicolas Gilsoul.
Nicolas Gilsoul. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb teatas eile, et lõpetas 23 aastat kestnud koostöö kaardilugeja Daniel Elenaga. Uut kaardilugejat Loebil veel ei ole, ent ühe tuntud nime saab juba varakult välistada.

Loeb ja Elena pole sugugi esimene suur duo, kes 2021. aastal lahku läks. Vahetult enne autoralli MM-hooaja avaetappi teatas Hyundai sõitja Thierry Neuville, et ta ei suutnud kokkuleppele jõuda pikaaegse partneri Nicolas Gilsouliga.

Ilmselt mõtlesid Loebi ja Elena uudise valguses paljud rallifännid, et üheksakordne maailmameister võiks pöörduda nüüd Gilsouli poole. Räägib ta ju emakeelena prantsuse keelt ning on oma alal kahtlemata tipptegija. Sama mõtles ka Gilsoul ise, ent paraku see koostöö reaalsuseks ei saa.

«Pean tunnistama, et see oli pikalt minu plaan A,» lausus Gilsoul väljaandele Liege. «Olen Sebiga suhelnud, kuid kahjuks ei istu mina tema kõrvale. Ajastus pole lihtsalt hea. Olen väljakutsetele avatud ja tean täpselt, mida ma teha tahan, kuid paraku pole mul kõrberallide kogemust.»

Loeb ja Elena osalesid viimati koos jaanuaris toimunud Dakari rallil, kuid kaheksandal katsel tuli neil võistlus pooleli jätta. Mullusel autoralli MM-hooajal võisteldi kahel etapil, parimaks jäi Türgi rallil saadud kolmas koht.

Elena andis mõista, et lahkuminek ei olnud väga sõbralik. «Seb helistas mulle teisipäeva keskpäeval ja ütles, et jätkab karjääri ühe teise kaardilugejaga. Ta ütles, et see oli Prodrive’i meeskonna palve. Nende arvates polnud ma hingega asja juures ning tegin viimasel Dakari rallil liiga palju vigu,» ütles pettunud Elena, vahendas Prantsusmaa ajaleht L’Equipe.

Viiendat korda Dakari maratonrallil osalenud Loeb selgitas, et raske otsus langes koostöös Prodrive’i meeskonnaga, kelle ridades Dakari rallil osaleti. «Ma olen 47-aastane, mul pole enam väga palju Dakari rallisid ees. Tahan, et teeksin seal õnnestumiseks enda poolt kõik vajaliku. Tulevik annab vastuse, kas see oli õige otsus,» lisas Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles