Suurbritanniale tohutut edu toonud ala saavutused on kahtluse all

Karl-Joosep Küngas
Copy
Chris Froome on toonud palju au ja kuulsust enda endisele klubile Team Sky. Nüüd on need saavutused üha enam kahtluse alla langenud, kuna järjest hakkab kooruma fakte, et suurtiimis kasutati ka dopingut.
Chris Froome on toonud palju au ja kuulsust enda endisele klubile Team Sky. Nüüd on need saavutused üha enam kahtluse alla langenud, kuna järjest hakkab kooruma fakte, et suurtiimis kasutati ka dopingut. Foto: JOSE JORDAN/AFP

Möödunud kümnendi edukaim rattatiim on olnud selgelt Team Ineos (endine Team Sky) ja seda näitavad ka tulemused. Mitmed kuldmedalid trekisõidus ja maanteeratta suurtuuride triumfid. Kõik see on langenud üha suurema kahtluse alla, kuna vaikselt koorub välja, et võistkonnas võis olla kasutusel mitmeid dopinguaineid.

Endine Sky rattur Jonathan Tiernan-Locke tõdes Cyclingnewsile antud intervjuus, et võiskonna endine treener ja praegune tegevjuht Sir Dave Brailsfordi ja kogu meeskonna dopingupatustega koostöö vältimine on täielik nali. Säärased süüdistused nende suunas tulid ainult mõned päevad pärast seda, kui Sky endine arst dr Richard Freeman jäi süüdi keelatud ainete manustamisega sportlastele. Antud vahejuhtum toimus 2011. aastal.

Siin tasub meenutada, et ka Tiernan-Locke pole kõige puhtam poiss. Ta sõitis Sky võistkonnas 2013. aastal, kuid sai peagi kaheaastase võistluskeelu bioloogiliste andmetega tekkinud probleemis. Ta suutis küll enda süütust tõestada, kuid ei suutnud enam pärast seda kordagi endisele tasemele küündida. Sportlane jälgis viimasel ajal tihedalt Freemaniga toimuvat ning seal selgus, et arst varjas mitmel korral sooritust parandavate ainete ostmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles