Eestlased tegid maailma prestiižseimal võistlusel ajalugu

Postimees Sport
Copy
Kati-Kreet Marran (vasakul)  ja Helina Rüütel
Kati-Kreet Marran (vasakul) ja Helina Rüütel Foto: Eesti sulgpalliliit

Inglismaal Birminghamis toimuval maailma vanimal ja prestiižseimal sulgpalliturniiril All England Openil jõudsid eestlased Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel (BWF 60.) naispaarismängus teise ringi.

Eesti esinaispaar alistas endast maailma edetabelis seitse kohta kõrgemal oleva Taani duo Christine Buschi–Amalie Schulzi (BWF 53.).

Esimene geim kulges punkt-punkti heitluses ning joogipausile läksid taanlased 11:10 eduseisus. Geimi lõpus oli neil kasutada ka neli geimpalli, kuid Marran–Rüütel suutsid need tõrjuda ning lõpuks geimi 24:22 enda kasuks kallutada. 

Teise geimi alguses sujus paremini taas taanlannade mäng ning joogipausiks oli nende edu 11:8. Sel korral suutsid nad oma edu hoida ning võita teise geimi 21:16. 

Ka otsustavas geimis olid taanlannad need, kes 7:3 eest ära said, kuid joogipausiks olid 11:9 peal juba Marran ja Rüütel. Geimi lõpuosas tegid eestlannad veel ka väikese vahespurdi ning võitsid kolmanda geimi lõpuks 21:14 ning kogu mängu seega 2:1. 

Esimeste eestlastena Yonex All England Openil teise ringi jõudnud Marrani ja Rüüteli järgmised vastased tulevad Jaapanist. Viienda asetusega Nami Matsuyama ja Chiharu Shida (BWF 12.) kohtuvad avaringis kaasmaalastega Ayako Sakuramoto ja Yukiko Takahataga (BWF 19.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles