Kilpi jäi häirima, et suusakoondise peatreener lahkus MMilt teatesõidu ajal (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Lõppenud Oberstdorfi MMil klassikasprindis oma maailmameistrivõistluste parima ehk 20. koha välja sõitnud Marko Kilp on rahul oma senise koostööga uue peatreener Aivar Rehemaaga ning loodab järgmisel talvel Pekingi olümpial näidata veelgi paremat minekut. 

«Eelmine aasta ma tegutsesin täiesti üksinda ja sellest aastast on mul uued treenerid. Natukene sisseelamiseks läheb aega, aga distantsitulemusi vaadates on edasiminek toimunud. Sprindis on kahjuks kõik natukene rohkem aega võtnud,» sõnas 27-aastane Kilp ETV spordiuudistes. 

«Olümpia-aastal loodame, et jõuame ka need vead parandatud ja suudame selle sammu teha. Tuleb rohkem uskuda oma tiimi, leida sealt tugevaid postiviiseid noote, kui loota alaliidule, kes midagi sulle garanteerib. Pead leidma endas rohkem motivatsiooni, kuna riigisisesed ja võistluspiirangud on sellised, et pead individuaalselt asjadele lähenema,» jätkas ta.

MMi puhul tõi Kilp välja ka ühe asjaolu, mis teda häirima jäi. Nimelt lahkus Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan tiitlivõistlustelt enne nende lõppu. «Peatreener lahkus meil keset teatevõistlust, viidates rahapuudusele. Teatevõistlusel teda põhimõtteliselt polnud ja [viimasel päeval sõidetud] 50 km siis ka mitte,» sõnas Kilp. 

Teppan ütles vastuseks, et kuna viimasel päeval 50 km distantsil osalemise otsus tehti MMi ajal, tuli reisigraafikut koostades arvestada varem ostetud lennupiletitega. Ka halvenenud ilmaolud sundisid teatesõidupäeval lahkumist varasemaks tooma. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles