Kahel lätlasel on autoralli MM-tiitli võitluses oluline roll

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Martinš Zulisel on Elfyn Evansi auto juures väga oluline roll.
Martinš Zulisel on Elfyn Evansi auto juures väga oluline roll. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Toyota autoralli tiimi peakontor asub Soomes, baas Eestis ning töötajaid leidub maailma eripaigust. Oma rolli mängivad ka kaks lätlast. 

Lõunanaabrite ralliportaal Go4Speed kirjutab, et Toyota tehasetiimi juures jätkavad tööd Martinš Zulis ja Rimands Petersons. Neist esimene oli 2017. aastal Sebastien Loebi rallikrossi võistkonna peamehaanik, viimastel hooaegadel on ta aidanud Toyotat WRC-sarjas. 

Esialgu töötas Zulis praeguse tiimipealiku Jari-Matti Latvala heaks. Mullusest hooajast sai temast aga MM-tiitli eest heidelnud Elfyn Evansi mehaanik. 

«Tänavu pole midagi muutunud. Jätkan sama tööd ehk olen Evansi üks neljast mehaanikust. Aga kui tarvis, siis aitan ka teisi. Tegemist on palju, sest detaile tuleb pidevalt üle vaadata. Pole päris nii, et ainult parandame midagi,» rääkis Zulis. «Samas käib selles maailmas kõik väga kiiresti, peame olema valmis nobedalt reageerima.»

Tema sõnutsi Latvala pealikuks määramisega midagi ei muutunud, süsteem oli hästi paigas juba varasemalt. Koroonaviiruse pandeemia suurema leviku ajal jätkas Zulis tööd Tallinna baasis, kus valmistati ette tänavuse hooaja masin.

Lätlase sõnutsi käib suurem töö teisel pool lahte. Tallinna külje all müttab umbes 30 töötajat, Jyväskyläs üle 200. Auto arengule panevad lisaks eestlastele, lätlastele ning soomlastele käe külge prantslased, inglased, portugallased, sakslased ja paljud teised.

«Nad on inimesed nagu meiegi, kes teevad oma tööd. Jah, nad on staarid, ent käituvad sõbralikult ja viisakalt. Võib-olla kunagi vanas eas mõtlen, et oli väga suur au nendega töötada,» rääkis Zulis koostööst tippsõitjatega. 

Teine lätlane Petersons tegeleb varuosadega. Tema puutub tihedamalt kokku kõigi Toyota sõitjatega ning kohati ka Zulisega. Kui mullu käis ta kaasas vaid pooltel rallidel, siis tänavusest aastast rakendatakse lõunanaabrit kõigil etappidel. 

Lisaks Evansile kihutavad Toyotaga Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles