Barcelona presidendi sõnum Messile: sa tead ju, et ei tohi siit lahkuda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Joan Laporta peab Lionel Messi võistkonnas hoidmiseks pöörduma ka kõrgemate jõudude poole.
Joan Laporta peab Lionel Messi võistkonnas hoidmiseks pöörduma ka kõrgemate jõudude poole. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Pärast 11-aastast pausi taas Barcelona spordiklubi presidendiks valitud Joan Laporta tunnistas, et tema esimene ülesanne on Lionel Messi veenmine. 

Argentina pallivõlur on Barcelona jalgpallivõistkonda vedanud peaaegu kahe kümnendi jagu. Messi lahkumisest ei räägita kaugeltki mitte esimest korda, ent vasem pole need jutud olnud nõnda tõsised. Tema leping klubiga lõpeb suvel. 

«Eelmisel korral olid Barcelonas ajaloo parimad mängijad, aga edu tõi stabiilsus,» rääkis aastatel 2003–2010 vutitiimiga kulda ja karda kokku ajanud Laporta avakõnes. «Barcelona ühtehoidvus loob stabiilsuse. Kutsun kõiki klubiga seotud inimesi üles mõtlemaks, mida nad saaksid võistkonna heaks teha.»

Värske president viitab sellele, et vaatamata viimaste hooaegade tagasilöökidele tuleb kokku hoida. «Olen siin, et langetada otsuseid, nagu näiteks veenda Leod [Messit] võistkonnas jätkama,» lisas Laporta, pöördudes otse tähtmängija poole.

«Sa tead, kui palju suudad meeskonda mõjutada ja sellepärast sind siin hoida tahangi. Leo, sa ju tead Leo, et ei tohi lahkuda. Me pole valmis üksi edasi minema. Nagu meie hümn ütleb, oleme tugevad koos. Eriti praegusel raskel ajal. Teame, kuidas sellest üle saada.»

Tõsi, kui vahepeal tundus Messi klubivahetus üsna kindel, siis Laportaga on tal väga head suhted. Eelmise presidendi Jordi Bertomeuga läksid staarmängija suusad väga risti. Ilmselt seetõttu Bertomeu ka ametist vabastati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles