Tass lõpetas USAs kolmanda aasta umbes sama vägevalt kui Kotsar viimase hooaja

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Matthias Tass palliga.
Matthias Tass palliga. Foto: Kirby Lee/USA Today Sports/Scanpix

Eesti korvpallis on palju räägitud pikkade, korvialuste mängijate puudusest. Paistab, et probleemile võib leiduda lahendus, sest lisaks Maik-Kalev Kotsarile kosub ookeani taga jõuliselt ka Matthias Tass. 

Kuigi tüübilt on eelnimetatud mängijad erinevad, saab nende vahele tõmmata paralleele. Kotsar alustas tänavu profikarjääri Saksamaa kõrgliigas Hamburg Towersis väga edukalt ning tõestas oma kõrget taset ka koondise eest. Sellele eelnenud neli hooaega USA üliõpilasliigas South Carolinas ei kulgenud aga sugugi vaid lepase reega. 

Kohe esimesel hooajal pääses võistkond NCAA finaalturniiril nelja parema sekka. Kotsaril oli isegi veidi üllatavalt suur roll, ent järgmise sammu tegemine võttis aega. Ta avanes täielikult alles viimase aasta teises pooles, kogudes lõpuks 31 mängus keskmiselt 30,5 minutit, 11,2 punkti ja 6,3 lauapalli. 

Tööloom Maik-Kalev Kotsar (palliga) puhkes õitsele ülikooli viimasel aastal.
Tööloom Maik-Kalev Kotsar (palliga) puhkes õitsele ülikooli viimasel aastal. Foto: Foto: Brian Mcwalters/zumapress.com/Scanpix

Tass siirdus ookeani taha 2018, liitudes Saint Mary'sega. Debüütaastal oli tema roll üsna tagasihoidlik. Siis tõstis meie mees oluliselt rohkem pead, ent vigastas raskelt põlve ja hooaeg jäi poolikus. 

Trauma õnnestus kenasti välja ravida ning juba tänavuse hooaja eel peeti Tassi WCC (West Coast Conference) konverentsi üheks võtmemängijaks. Kuigi tiim Märtsihullusele ei pääsenud, tegi eestlasest keskmängija tugeva eelviimase aasta, kogudes 23 mängus keskmiselt 29 minutiga 10,8 punkti ja 5,2 lauapalli. 

Kotsar vs Tass NCAAs

Maik-Kalev Kotsar (South Carolina) 
I hooaeg: 37 mängu, 24,2 minutit, 5,8 punkti, 4,8 lauapalli, viskeprotsent 49
II hooaeg: 33 mängu, 26,5 minutit, 8 punkti, 4,8 lauapalli, viskeprotsent 42,6
III hooaeg: 30 mängu, 23,3 minutit, 6,7 punkti, 4,7 lauapalli, viskeprotsent 43,8
IV hooaeg: 31 mängu, 30,5 minutit, 11,2 punkti, 6,3 lauapalli, viskeprotsent 49,7

Matthias Tass (St Mary's)
I hooaeg
: 34 mängu, 14,8 minutit, 3,7 punkti, 3,1 lauapalli, viskeprotsent 49,5
II hooaeg: 14 mängu, 23,4 minutit, 6,6 punkti, 3,6 lauapalli, viskeprotsent 53,4
III hooaeg: 23 mängu, 29 minutit, 10,8 punkti, 5,2 lauapalli, viskeprotsent 50,5

Tasub ära mainda, et South Carolina ja St Mary's on üsna sarnase tasemega, võideldes igal hooajal finaalturniiri koha eest. Tõsi, neist teine viljeleb NCAA-le mitte eriti omast europalikku korvpalli. 

Lisaks Tassile mängib St Mary'se ridades Leemet Böckler. Tema saagiks jäi debüüthooajal kaheksas mängus keskmiselt 11 minutiga 5,5 punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles