KOLUMN ⟩ Jaanus Kriisk: elagu TV 10 Olümpiastarti!

Jaanus Kriisk
, kolumnist
Copy
Jaanus Kriisk.
Jaanus Kriisk. Foto: Sille Annuk

Aasta oli 1971, kui tõelised spordientusiastid alustasid tänaseks legendi staatusesse tõusnud noorte kergejõustikusarjaga TV 10 Olümpiastarti. Raske öelda, kas nad mõtlesid nii pikalt ette või lootsid sellist edulugu, aga suur spordisüda oli neil inimestel kindlasti.

Paljudele on see võistlussari olnud esimeseks kokkupuuteks spordiga üldse, nii ka minul. Mäletan oma esimest võistlust, mis toimus veel vanas Tartu Ülikooli kilehallis, kus oli omapärane lüüsisarnane uksesüsteem. Kõigepealt vaatasid väikesest aknast, et siseuks on kinni ja siis tegid ettevaatlikult välimise ukse lahti, sulgesid selle ja vaikselt avasid sisemise ukse, et õhk täidaks lüüsikambri ning siis sisenesid.

Sarjas osalenud kergejõustiklasi: Gerd Kanter, Aleksander Tammert, Andrus Värnik, Mikk Pahapill, Maicel Uibo, Taavi Tšernjavski, Kristo Galeta, Magnus Kirt, Grit Šadeiko, Rasmus Mägi, Andres Raja, Ksenija Balta, Marek Niit, Kaire Leibak, Kaie Kand, Moonika Aava, Tarmo Jallai, Taavi Peetre, Roman Fosti, Marko Aleksejev, Kristjan Rahnu, Lauri Leis, Hans-Christian Hausenberg, Marko Turban, Anu Kaljurand, Eha Rünne, Valter Külvet, Andrei Nazarov, Aivo Normak, Indrek Tustit.

Sarjas osalenud teiste alade tippe: Martin Järveoja (autoralli), Karol Mets (jalgpall), Siim-Sander Vene (korvpall), Tanel Kangert (jalgrattasport), Timo Simonlatser (murdmaasuusatamine), Mikk Pinnonen (käsipall), Robert Täht (võrkpall), Gert Kams (jalgpall), Teet Allas (jalgpall), Keith Pupart, Kristjan Sikaste (mõl. võrkpall), Timo Eichfuss (korvpall), Liina Tolmoff (sulgpall), Aiki Aigro, Aivar Rehemaa (mõl. murdmaasuusatajad), Eveli Saue (laskesuusatamine).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles