Bryanti lesk seadis Kobe'i surnukeha pildiga baaris laianud politseiniku häbiposti

Postimees Sport
Copy
Kobe (vasakul) ja Vanessa Bryant 2018. aastal.
Kobe (vasakul) ja Vanessa Bryant 2018. aastal. Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

2020. aasta jaanuari traagiline helikopteriõnnetus, kus hukkusid teiste seas korvpallistaar Kobe Bryant (41) ja tema tütar Gianna (13), kütab endiselt kirgi.

Mullu septembris kaebas Bryanti lesk Vanessa kohtusse Los Angelese šerifid, kes õnnetuspaigalt tehtud fotosid avalikult jagasid. Kusjuures jäädvustused polnud uurimisega seotud ning tehti puhtalt oma tarbeks. 

Nüüd postitas Vanessa sotsiaalmeediasse ridamisi ülesvõtteid kohtudokumentidest. Muuhulgas tõi ta välja ja seadis häbiposti neli politseinikku, kes oma staatust kurjalt ära kasutasid. Kõige kõnekam oli «praktikandist asetäitja» Joey Cruzi käitumine. 

Õnnetus juhtus 26. jaanuaril ning kaks päeva hiljem läks ta baari fotodega laiama. «Cruz näitas pilte Bryantite säilmetest baari juhatajale baarmenile. Turvakaamerate lindistustest on näha, et jäädvustusi demonstreerides suurendas ta fotosid,» seisab kohtuasjas.

«Ühel pildil oli tüdruku surnukeha. Teisel puhul märkis Cruz, et tegemist on fotoga Kobe Bryanti säilmetest. Vahetult pärast seda praalis baarmen ülemuse ja kaastöötajate ees, et nägi Bryanti surnukeha ning kirjeldas seda detailselt.»

Lisaks tulevad dokumentidest välja politseitöötajad: Raul Versales, Michael Russell ja Rafael Mejia. Nimede avalikustamisega soovivad Vanessa ja tema kaitsjad teha n-ö näidispoomist. 

Lisaks endisele korvpallistaarile ja tema 13-aastasele tütar Giannale hukkusid 26. jaanuari kopteriõnnetuses Orange Coasti ülikooli korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ja nende tütar Alyssa, Gianna treener Christina Mauser, Sarah Chester, tema tütar Payton ning kogenud piloot Ara Zobayan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles