Töötuks jäänud Loebi endine kaardilugeja: lahkume mõlemad praegusest meeskonnast, nõnda saame neile ninanipsu visata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Daniel Elena (vasakul) ja Sébastien Loeb.
Daniel Elena (vasakul) ja Sébastien Loeb. Foto: Julien Delfosse via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Selle nädala alguses lõpetas üheksakordse autoralli maailmameistri Sebastien Loebi oma 23 aastat kestnud koostöö tema kaardilugejaks olnud Daniel Elenaga.  Viimane avaldas nüüd, et rallilegend hoopis enda sõna maksma paneks ja Prodrive meeskonnaga suhted lõpetaks.

47-aastane Loeb ja Elena osalesid viimati koos jaanuaris toimunud Dakari rallil, kuid kaheksandal katsel tuli neil võistlus pooleli jätta. Eelmisel ralli MM-hooajal võisteldi kahel etapil, parimaks jäi Türgi rallil saadud kolmas koht.

Just Dakari ralli ebaedu oligi põhjus, miks Elenaga koostöö lõpetati. «See polnud lihtne otsus, ega ka mitte kõige lihtsam telefonikõne, sest me veetsime 23 aastat koos nagu head sõbrad. Mul pole kahtlustki, et sa suudad kunagi teha tagasituleku,» jäi Loeb omapoolses hüvastijätus tagasihoidlikuks.

Ägeda loomuga monacolane avaldas, et koostöö lõpetamise algataja oli Loebi Dakari ralli meeskond Prodrive. «Tiimi arvates polnud ma hingega asja kallal ning tegin viimasel Dakari rallil liiga palju vigu,» vahendas pettunud Elena sõnu Prantsusmaa ajaleht L’Equipe.

Nüüd viskas ta õhku variandi, kus Loeb loobuks hoopis koostööst Suurbritannia meeskonnaga. «Tal polnud seda kõnet mulle kuigi lihtne teha. Ta hääl värises, sest teadis, kuivõrd keeruline see meile mõlemale on. Järgmisel päeval helistasime üksteisele videokõnes ja muljetasime väikse klaasi taga,» selgitas Elena Monaco taskuhäälingus.

«Sebastien, kui sul on munad, siis palun lahkume mõlemad hoopis Prodrive'ist. Ütle neile hüvasti ja leiame uue meeskonna. Nõnda saame neile ninanipsu visata ja näidata, et suudame endiselt võita. Mina sõidaksin Sebiga kindlasti edasi, kuid mitte enam samas meeskonnas,» lõpetas Elena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles