Kuningliku vormelisarjaga liideti ringrada, kus keskmine kiirus küündib pöörastesse kõrgustesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hetkel valmistuvad F1 meeskonnad tänavuseks hooajaks. Aasta viimasel kuul õnnestub kihutada eriti võimsal ringrajal.
Hetkel valmistuvad F1 meeskonnad tänavuseks hooajaks. Aasta viimasel kuul õnnestub kihutada eriti võimsal ringrajal. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Vormel 1-s on viimastel aastatel sõidetud ohtralt uutel ringradadel. Kui möödunud aastal oli see seotud koroonaviirusega, siis sel hooajal kihutatakse Saudi Arabias, kus piloote ootab ajaloo üks kiiremaid ringradu.

Saudi Arabia GP peaks praeguse seisuga toimuma 5. detsembril, kuid juba praegu pakub see palju kõneainet. Korraldajad on pilootidele ehitanud meeletult kiire ringraja, kus keskmine kiirus peaks jääma 250 kh/h juurde.

27 kurviga ringraja kogupikkuseks on 6,2 km, mis on pikkuselt teine üldse kogu kalendris. Vaatemängulisust lisab ka fakt, et rajal on koguni kolm DRSi lõiku ning võistlus toimub õhtupimeduses.

«Alati tekib elevus, kui avalikustatakse uue ringraja täpsed detailid. Jaddahi linnaringrada ei erine ka selles plaanis teistest,» tõdes F1 tegevdirektor Ross Brawn. «Oleme teinud väga palju koostööd nii raja ehitanud meeskonnaga kui ka korraldajatega, et tagada niivõrd palju mees mehe vastu võidusõitu kui võimalik.»

«Olgugi, et see on meie esimene võimalus korraldada F1 etappi Saudi Arabias, siis tõestame enda suutlikust sääraseid üritusi meie kuningriigis edukalt läbiviia. Proovime seada nii endale kui ka teistele võimalikult kõrged standardid,» selgitas Saudi Arabia autospordiliidu president prints Khalid Bin Sultan Al Faisal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles