FC Elva president jättis uued süüdistused ümber lükkamata (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Nüüdseks vallandatud Marek Naarisel oli FC Elvas suur roll. Lisaks treeneriametile kuulus ta klubi juhatusse ja töötas tegevjuhina.
Nüüdseks vallandatud Marek Naarisel oli FC Elvas suur roll. Lisaks treeneriametile kuulus ta klubi juhatusse ja töötas tegevjuhina. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärast Getulio Aurelio Fredo ja Nõmme Kaljuga juhtunut raputas Eesti jalgpalli järgmine skandaal, FC Elva vabastas ametist tegevjuhi Marek Naarise. Päeva jooksul ilmnes veel uusi asjaolusid, kuid Postimees ei saanud FC Elva presidendilt Margus Ivaskilt sisulisi vastuseid.

Naaris oli 2016. aastal saatnud alaealistele tüdrukutele peenisepilte, kuid jäi FC Elvasse tööle edasi. Klubi poolt hommikul väljastatud pressiteate kohaselt suunati oma vigu avalikult tunnistanud Naaris vajalikku teraapiasse, klubis viidi läbi rida struktuurilisi muudatusi ja otsustati talle anda võimalus jätkata oma tegevust klubi administratiivse poole juhtimisel.

Ivask ei soovinud Postimehele telefonitsi intervjuud anda ja palus saata küsimused kirjalikult.

Ta rõhutas FC Elva pressiteates, et kolmapäeval Ekspress Grupis ilmunud artiklit läbiv versioon klubipoolsest mahavaikimisest ja juhtunust teatanud treeneri vallandamisest ei pea paika. «Nimetatud treeneri väide, et juhtunust teadsid kõik klubiga seotud treenerid ja klubi juhtkond, ei vasta tõele,» seisis pressiteates.

FC Elva president Margus Ivask.
FC Elva president Margus Ivask. Foto: fcelva.ee

Postimehe käsutuses olevate andmete kohaselt on aga Naaris 2016. aastal, mil skandaal alguse sai, öelnud vähemalt ühele inimesele, et klubis teavad juhtunust teisedki.

Pressiteatest jääb mulje, et Naaris jäi pärast 2016. aastat tegelema ainult administratiivse tööga. Ka töölt vabastamisest rääkinud lõigule järgnenud lauses oli kirjas: «Marek Naaris on tagasi kutsutud nii juhatuse liikme kui tegevjuhi ametikohalt.»

Ent ei sõnagi sellest, et sellega lõppes ka tema treeneritöö klubis. Neljapäevase seisuga oli FC Elva kodulehe andmetel Naaris endiselt treenerina tegev - treeninguplaanis on ta igal nädalal märgitud mitmel juhul treeneriks. Tema tiitliks kodulehel on tegevjuht-treener/U15/U13. 

Miks lasti klubina kohatutel asjadel nii kaugele areneda? Mida võtab FC Elva ette kannatada saanud naiste ja tüdrukute hingerahu kasvõi osaliseks taastamiseks? Miks ei kasuta klubi võimalust tõestada Eesti Ekspressile väidetut, et leping ahistamisejuhtumist märku andnud treeneriga lõpetati enne seda, kui too teatas klubile ahistamisjuhtumist?

Ivask jättis kõigile küsimustele kommentaari andmata ja vastas järgmiselt: «Aitäh saadetud küsimuste eest. Olen klubi presidendina andnud minu käsutuses oleva info põhjal põhjalikud kommentaarid ja klubi seisukohad läbi pressiteate, mis on loetav meie koduleheküljelt ja FB lehelt. Hetkel pole mul neile kommentaaridele midagi lisada. EJL poolt on algatatud Marek Naarise tegevuse suhtes distsiplinaarmenetlus, mis asja selguse toob. Ootame ära komisjoni töö kokkuvõtted. Selle juurdluse raames teeb klubi igakülgset koostööd, nii komisjoni, EJLi ja vajadusel  ka uurimisorganitega.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles