Žalgiris koges teist nädalat järjest tõelist Türgi sauna

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaunase Žalgirise peatreener Martin Schiller.
Kaunase Žalgirise peatreener Martin Schiller. Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix Baltics

Leedu korvpalli au ja uhkus Kaunase Žalgiris sõitis teist nädalat järjest Euroliiga raames Türki ning sedapuhku võeti mõõtu Istanbul Fenerbahcega. Sarnaselt möödunud nädalale võeti ka täna vastu suur kaotus ning sedapuhku olid kaotusnumbrid 61:84.

Eelmisel nädalal Anadolu Efesilt 62:89 lüüa saanud soovis täna kindlasti Türgist oluliselt paremat tulemust. Seda ennekõike play-offi silmas pidades, kuna enne mängu paikneti 11. kohal ning päästvast kaheksandast kohast lahutas vaid üks võit.

Kuigi Žalgiris sai väga hästi mängu käima, siis juba esimese veerandi lõpuks olid kõik võtmed kodumeeskonna kätte läinud. Meeskondliku tegutsemisega haarati esimese 10 minuti järel 10-punktiline eduseis, mida järgemööda suurendati.

Kui avapoolaja lõpuks oli Fenerbahce edu paisunud 19-punktiliseks, siis viimasele veerandile mindi vastu juba türklaste 66:46 juhtimisel. Viimasel veerandil jõudis kodumeeskond 30-punktilisse edusse, kuid lõpuks särasid tablool Fenerbahce 84:61 võidunumbrid.

Enim panustas Fenerbahce võitu tšehh Jan Vesely, kelle arvele kanti kaksikduubel 21 punkti ja 10 lauapalli. Žalgirise edukaim oli Lukas Lekavicius 12 silmaga.

Veidi enne seda kohtumist pidasid oma lahingu Venemaal kohalik Peterburi Zeniit ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia. Kuigi Eesti koondislane täna platsile ei pääsenud, siis ikkagi võeti magus 79:75 võit.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles