Kelly Sildaru: 14-aastane laps ei ole piisavalt küps, seksuaalelu alampiiri on vaja tõsta (18)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Nõmme Kaljus töötanud jalgpallitreeneri Getulio Aurelio Fredo juhtum on tõstatanud Eestis arutelu seksuaalelu alampiiri tõstmise üle. Vanusepiiri tõstmist pooldab ka freestyle-suusataja Kelly Sildaru.

«14-aastane laps ei ole piisavalt küps, et mõista seksuaalse enesemääratlemisega kaasnevaid riske. Täiskasvanu võib selles vanuses last hõlpsasti manipuleerida, et ta astuks seksuaalselt kuritarvituslikku suhtesse ja laps võib seda mõista alles aastaid hiljem,» kirjutas Sildaru Instagrami.

«Seksuaalse enesemääramise piiri on vaja tõsta, et tagada eakohane areng ja sobivus ning seeläbi pärssida varje, mis jäävad ohvreid saatma kogu ülejäänud eluks,» lisas ta.

Eile alustasid politsei ja prokuratuur kriminaalmenetlust Nõmme Kalju endise treeneri Getulio suhtes, et kontrollida Eesti Jalgpalli Liidult saadud infot alaealiste tütarlaste võimaliku seksuaalse väärkohtlemise kohta.

Eesti ühiskonda vapustanud skandaal sai alguse möödunud nädalal, mil Mia Belle Trisna avaldas Kanal 2 saates «Õhtu!», et toona 52-aastane Getulio võttis talt süütuse, kui ta oli alles 14-aastane.

Eestis kehtivate seaduste järgi on seksuaalelu alampiir 14 aastat, kuid justiitsminister Maris Lauri lubas Postimehe otsesaates, et seadus läheb kindlasti ümberhindamisele, kuid sellega tuleks tegeleda põhjalikult ning n-ö aeglaselt kiirustades.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles