Klæbo ja Bolšunovi finišidraama tõi alale rohkelt tähelepanu. Välbe: keda see huvitab, jäime kuldmedalist ilma

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Johannes Hoesflot Klaebo (paremal) läks Aleksandr Bolšunovi lohutama, kuid poolteist tundi hiljem vajas hoopis tema toetavat õlga.
Johannes Hoesflot Klaebo (paremal) läks Aleksandr Bolšunovi lohutama, kuid poolteist tundi hiljem vajas hoopis tema toetavat õlga. Foto: PHILIPP GUELLAND/EPA

Norralase Johannes Høsflot Klæbo ja venelase Aleksandr Bolšunovi finišidraama tõstis murdmaasuusatamise mõneks nädalaks tugevalt pilti. Venemaa murdmaajuhi Jelena Välbe jätab see fakt aga külmaks, sest see kõik juhtus võimaliku kuldmedali arvelt.

Mäletatavasti lõppes Oberstdorfi MM äärmiselt põnevalt. 50 km maratoni lõpusirgele tulid terve MMi omavahel tuliselt heidelnud Bolšunov ja Klæbo koos, kuid valisid mõlemad lõpukiirenduseks sama raja ja põrkasid kokku. Selle tagajärjel murdis Bolšunov suusakepi.

Kokkupõrkes jäi süüdi Klæbo, kes tuli küll esimesena finišisse, kuid karistuseks sai disklahvi. Bolšunovi see kuldmedalile ei kergitanud, sest temast möödus veel Emil Iversen, kes krooniti kogu draama taustal maailmameistriks.

Meediale on see juhtum andnud rohkelt materjali ning murdmaasuusatamine on üle aastate tugevalt meediapildis, ent Välbe see ei huvita. «No kohe põrmugi ei huvita,» sõnas ta. «See tähelepanu tuleb selle arvelt, et nad võtsid Bolšunovilt kuldmedali. Mis vahet sel Saša jaoks on, kas ta on teine või kolmas? Kuldmedal on kõige tähtsam asi. Kuigi pean mainima, et kui Saša oleks ausas võitluses Klæbole alla jäänud, siis oleks ta tunnistanud, et norralane oli seekord parem. Kuid praegu on olukord hoopis teine,» ütles Välbe.

Siiski möönis ta, et keegi ei tea, milliseks oleks lõpplahendus kujunenud, kui Bolšunovi suusakepp oleks terveks jäänud. «Kindlasti ei saa väita, et Saša oleks 100 protsenti võitnud, sest ta pidi lõpusirgel jagu saama Klæbost, kes on maailma parim sprinter. Mitte keegi isegi ei kahtle selles. Kuid see, mis lõpusirgel tema peas toimus, on küll kummaline,» ütles Välbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles