Soome koondise tähtmängija sattus Euroopa liiga kohtumises rassistliku rünnaku alla

Karl-Joosep Küngas
Copy
Glen Kamarad (vasakul) ja Ondrej Kudelat tuli juba kohtumise vältel lahutada.
Glen Kamarad (vasakul) ja Ondrej Kudelat tuli juba kohtumise vältel lahutada. Foto: ANDREW MILLIGAN/Pool via REUTERS

Eile toimusid jalgpalli Euroopa liigas kaheksandikfinaalide otsustavad kohtumised ning eriti pööraseks läks olukord Šotimaal, kus võtsid mõõtu kohalik Clasgow Rangers ja Praha Slavia. Viimastel minutitel rünnati rassistliku sõnumiga Soome koondislast Glen Kamarad, mis matšile eriti halva varjundi jättis.

Rangers jäi koduväljakul Slaviale ootamatult 0:2 alla ning nende mängumehed olid selgelt pettunud. Samuti polnud neil kohtumise jooksul väga õnne, kuna koguni kaks meest pidid punaste kaartidega teisel poolajal väljakult lahkuma.

Mängitud oli juba 87 minutit ning Slavia sisuliselt edasipääsu veerandfinaali taganud, kui ühtäkki läks olukord täiesti käest. Nimelt said platsil kokku Slavia kaitsja Ondřej Kúdela ja Rangersi keskpoolik Glen Kamara ning esimene ütles midagi varjatult kõrva. Kamara oli sellest selgelt häiritud ja tormas kohtuniku juurde, kus sõnas, et Kudela ütles talle «Paganama ahv».

Pärast mängu said mehed riietusruumide juures kokku ja seal läks meeste vahel kähmluseks. Olukorda asub uurima UEFA ning peagi peaksid järgnema ka karistused.

Mängu jooksul midagi selle kohta ei otsustatud, kuid pärast kohtumist pakkus see ohtralt kõneainet. Rangersi peatreener Steven Gerrard oli väga pahane, et sellega kohe ei tegeletud. «Olen selgelt vihane. Ma tean Gleni ja usaldan teda täielikult. Slavia mängija tegi midagi, mis ei käi meie mängu juurde, kuid minul pole võimalik karistusi määrata. Mis ka ei juhtuks, siis seisan alati Gleni eest välja,» selgitas Liverpooli legend.

Kudela väitis meeskonna teadaandes, et olevat Kamarale öelnud ainult «Paganama kutt» ning ei midagi säärast, mis võinuks teda nõnda ärritada. Eks näis, mis UEFA kõige kohta otsustab, kuid hea maik ei jäänud ilmselt kellelgi sellest kohtumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles