Tanel Kangert läheb viimaks uue meeskonna särgis võistlustulle (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Erakogu

Möödunud hooajal Austraalia meeskonna Team BikeExchange'iga liitunud Tanel Kangert saab viimaks ka võistlustulle astuda. Esimese stardi teeb eestlane raskel Kataloonia velotuuril.

Kataloonias antakse velotuurile start esmaspäeval ning kokku võisteldakse seitse päeva, 100. juubeliaastat tähistav Volta Ciclista a Catalunyal. Lisaks on stardis Rein Taaramäe (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux), kellele on algav velotuur juba kolmas UCI World Touri velotuuridest sellel hooajal.

Kataloonia velotuur on üks kolmest World Touri etapivõistlusest Hispaanias koos Vuelta a España ja Baskimaa tuuriga.

Kataloonia velotuuri mitmekülgne marsruut meelitab kohale mitmed rattamaailma tippsõitjaid - Chris Froome (Israel Start-Up Nation), kes on neljakordne Prantsusmaa velotuuri võitja, Alejandro Valverde (Movistar Team) Kataloonia velotuuri varasem kolmekordne võitja ja veel palju tugevaid rattureid.

Möödunud aastal toimuma pidanud juubelivõistlus, tuli Covid-19 pandeemia tõttu edasi lükata.

Sajas velotuur algab Callelast pakkudes mitmekülgset maastikku, nii keskmiseid kui kõrgeid mäeetappe, kus kaks etappi neist mäefinišiga. 14 aastat pole tuuril toimunud individuaalset ajasõitu, mis sel aastal on taas kavas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles