Enam kui seitse aastat võitu oodanud Hofer: võin julgelt öelda, et tegin ideaalse sõidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lukas Hofer poodiumi kõrgeimal astmel.
Lukas Hofer poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: TT NEWS AGENCY/TT News Agency via REUTERS

Laskesuusatamise MK-sari lõppeb sel nädalavahetusel Rootsis Östersundis. Täna sõidetud meeste sprindivõistluse võitis üllatuslikult itaallane Lukas Hofer, kellele see oli karjääri teiseks täistabamuseks.

Kui viimastel aastatel on saanud Itaalia koondises individuaalsete võitude üle rõõmustada enamasti nende naiskonnaliikmed, siis nüüd oli taas kord Lukas Hoferini jõudnud. Viimati 2014. aastal koduses Anterselvas võitmatuks jäänud 31-aastane itaallane oli parim ka Östersundis peetud hooaja viimasel sprindivõistlusel.

Hoferile tõi edu just suurepärane tegutsemine lasketiirus, kuhu ikka ja jälle tema suurepärased tulemused on jäänud. Puhaste paberitega nii lamades- kui ka püstitiiru läbinud Hofer edestas finišijoonel teiseks jäänud Sebastian Samuelssoni täpselt nelja sekundiga.

«Võin julgelt öelda, et see oli ideaalne sõit. Võistluse alguses tundsin kerget väsimust jalgades ning seega ei teadnud, mida oodata. Suutsin end kiiresti soojaks saada ja lasketiirudes kaks nulli lasta... Midagi rohkemat ei saakski paluda. Olen rohkem kui õnnelik,» sõnas Hofer pärast võistlust.

Mees kavatseb nautida tänast päeva nii palju kui võimalik, sest seda hetke on ta nõnda kaua oodanud. MK-sarjas kokku üheksal korral poodiumile astunud selgitas, et võidu juures oli kõige keerulisem pärast võistlust toimunud pingeline ootamine. «20 minutit rajal olla pole üldse nõnda raske kui hiljem tunnike teisi vaadata. Õnneks on minu päev ja saan taas rõõmustada,» lõpetas Hofer, kes startis tänasele võistlusele neljanda sportlasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles