Seljaprobleemidega maadelnud Norra suusatäht lõpetab karjääri

Christopher Krutto
Copy
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: Matthias Schrader/AP

Kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Martin Johnsrud Sundby andis teada, et lõpetab karjääri.

Sundby on viimase kümnendi üks edukamaid Norra suusatajaid. Tema auhinnakapist leiab lisaks kahele olümpiakullale veel neli maailmameistritiitlit, kolm MK-sarja üldvõitu (2013, 2016, 2017) ja kaks Tour de Ski võitu (2013, 2016).

Viimasel kahel aastal on ta maadelnud seljaprobleemidega ja seetõttu ei ole ta suutnud tavapärast taset näidata. Tänavusel Oberstdorfi MMil osales ta vaid 15 kilomeetri vabastiilis sõidus, kus jäi seitsmendale kohale.

Nüüd tunnistas Sundby Norra rahvusringhäälingule antud intervjuus, et võttis juba enne tiitlivõistlust vastu otsuse minna erru. Samas tegi fakt, et tal jäi 15 kilomeetri distantsil vaid 20 sekundit pronksist puudu otsuse raskemaks.

«Rohkemat ei tule. Ma olen idioot. See oli väga inspireeriv, isegi võttes arvesse, milline aasta mul on olnud. Ma ei jäänud poodiumist kaugele, aga samas ei saa unustada kõike, mis viimasel aastal on juhtunud,» seletas Sundby intervjuus.

Norrakas tunnistas, et olümpiaks ta enam ei valmistu. Ta ei suuda enam oma keha ja pere panna olukorda, kus käib kõrgmäestikus treenimas ja võistleb piisavalt tugeval tasemel, et olümpiapiletit lunastada. Samas ei tee ta võistlemisega täielikult lõpparvet.

«Nüüd saan millelegi täiesti uuele keskenduda. Minu eesmärgiks on hoida motivatsiooni treeningutel üleval ja leida trenni tegemiseks uusi meetodeid,» rääkis Sundby, kes plaanib hakata võistlema suusamaratonidel.

«Ma ei arva, et suudan kohe hakata võistlema nendega, kes on pikamaasõitudega kaua tegelenud. See saab olema natuke teine tee, kui ma võistlen pikamaadistantsidel. See ei ole enam medalite ja heade kohtade nime. Võtan neist osa, et võistelda nii hästi, kui suudan. Vahet ei ole, mis tulemused tulevad,» lisas 36-aastane norrakas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles