BLOGI Röiseland triumfeeris hooaja viimases jälitussõidus, kaheksal trahviringil käinud Talihärm teenis ikkagi MK-punkte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: JOE KLAMAR/AFP

Laskesuusatamise MK-sarjas on sõita veel ainult kaks distantsi. Rootsis Östersundis toimuvas finaalis selgitati esmalt tänavu viimane jälitussõidu võitja. Selle noppis Marte Olsbu Röiseland, kes suutis edukaimalt rasketes oludes lasketiirus toimetada. Ainsa eestlannana rajal olnud Johanna Talihärm lõpetas võistluse 38. kohaga.

Nii nagu arvata oli, sai täna otsustavaks esitused lasketiirus. Kui kõikide sportlaste peale tehti keskmiselt kuus eksimust, siis sellest tulid edukaimalt läbi ikkagi MK-sarja tugevaimad sportlased.

Oma hooaja kolmanda ja kogu karjääri üheksanda etapivõidu noppis Marte Olsbu Röiseland, kes tegi küll lasketiirudes neli eksimust, kuid sellest piisas, et esikohal lõpetada. Taaskord kerkis poodiumile MK-sarja üldvõidu juba kindlustanud Tiril Eckhoff, kes kaotas kaasmaalannale 29,3 sekundit ning viimasena astus poodimile valgevenelanna Hanna Sola (+44,0).

Ainsa eestlannana võistlustules olnud Johanna Talihärm lõpetas võistluse lõpuks 38. kohal. Eile karjääri parima sõidu teinud eestlanna tegi lasketiirudes kokku kaheksa eksimust ning kaotas lõpuks Röiselandile 3.55.

Sellega on Eesti koondislaste jaoks ka hooaeg lõppenud, sest homsesse ühisstarti enam kellelgi asja pole. 

Enne võistlust:

Reedel toimunud sprindivõistlus pakkus Talihärmale palju rõõmsaid emotsioone, sest puhtalt läbitud lasketiirude tulemusena teenis eestlanna karjääri parimat tähistava 19. koha.

Teistele jäi taaskord alistamatuks tänavu pöörasesse hoogu tõusnud Tiril Eckhoff, kes võitis distantsi ühest trahviringist hoolimata. Eckhoffi järel teenis teise koha itaallanna Dorothea Wierer (0; +2,5), kolmandaks tuli norralanna Ingrid Landmark Tandrevold (0; +6,7). Nõnda läheb esikolmik täna rajale seitsme sekundi sees.

Eduka sõidu korral on Talihärmal võimalus osaleda ka hooaja viimasel distantsil, milleks on ühisstardiga distants. Sinna pääsevad lisaks MK-sarja 25 paremale naisele veel ka viis Östersundis edukalt esinenud sportlast ning selles viimases tabelis paikneb Talihärm hetkel üheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles