Lapimaal tormihoiatuse andnud Solberg: tahan järgmisel aastal teha WRC-sarjas täishooaja

Christopher Krutto
Copy
Oliver Solberg
Oliver Solberg Foto: HMSG Media

19-aastane rallitalent Oliver Solberg tegi veebruari lõpus Arctic Rallyl debüüdi WRC-autoga ja näitas kohe suurepärast kiirust.

Solberg lõpetas Hyundai i20 Coupe WRCga debüüdi seitsmendal kohal. Tiimipealik Andrea Adamo lubas pärast võistlust, et noorel rallisõitjal tekib veel võimalusi WRC-auto roolis, kuid Rootsit esindav Solberg hoiab jalad maas.

«Sel aastal keskendun WRC2-klassile. Loodan seal MM-tiitli võita. See on minu eesmärk,» sõnas ta Motorsport.com-ile antud intervjuus.

Aasta alguses sõlmis Solberg Hyundaiga kaheaastase lepingu. Tänavu keskendub ta madalamatele sarjadele, kuid järgmisel aastal sihib ta juba kõrgemale.

«Arutame tuleviku üle. Eks saab näha, mis juhtub. Mul on Hyundaiga kaheaastane leping, nii et see on alles selgumisel, mis järgmisel aastal saab. Loodetavasti võimaldatakse mulle täishooaeg WRC-autoga, aga kunagi ei tea,» ütles Solberg.

«Teekond on endiselt pikk. Inimestel on oma ootused, aga soovin enda rada kõndida ja oma unistused täide viia. Pikas perspektiivis unistan MM-tiitlist,» rääkis pedaalitallaja.

Ühtede variantidena nähakse tal tänavu veel WRC-autoga võimalusi Sardiinias ja Eestis, kus ta varem on Rally2 autoga võistelnud. «Arctic Rally läks väga hästi. Pärast seda läksin koju ja pidin rahunema. See läks üle ootuste hästi. Andrea oli väga rahul ja sama oli ka korealastega. Rääkisime pärast rallit ja nad olid väga uhked, et nende tiimis olen,» rääkis Solberg.

«Oleks tore naasta tänavu WRC-auto rooli. Selle üle käivad läbirääkimised, aga ma ei taha midagi kiirustada. Ma olen veel väga noor ja pean analüüsima rallisid lähedalt, sest mul on veel palju arenguruumi. Nii lähen igale võistlusele vastu paremana, kui eelmisele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles