Seim: tõsteliit avaldab enam kui 100-mehelise dopingunimekirja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mart Seim Rio olümpiamängudel.
Mart Seim Rio olümpiamängudel. Foto: Mike Groll/AP

Eesti viimaste aastate edukaim tõstja Mart Seim nakatus mõnda aega tagasi koroonaviirusesse. Nüüd on kindel, et aprilli alguses toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel ta osaleda ei saa, kuid olümpiamängude osas pole kõik veel kadunud.

Nii Seim kui ka tema treeningkaaslane Leho Pent peaksid 4. aprillil osalema Moskvas EMil, kuid nõnda lühikese ajaga pole see kindlasti võimalik. Esiteks võtab haigusest taastumine oma aja ning treenida pole sellel ajal võimalik. «Ma täpselt ei tea, milline meeste seisund tänasel päeval on, kuid trenni pole saanud teha. EMile minekuks oleks vaja anda esimesel aprillil negatiivne koroonaproov ja see on ilmselt võimatu,» tõdes meeste treener Alar Seim, kes käis Postimehele intervjuud andes ka ise koroonaproovi tegemas.

Kuigi varasemalt oli teada, et hea tulemus EMil on hädavajalik Tokyo olümpiamängudele saamiseks, siis meie meeste õnneks pikendati kvalifitseerumise perioodi. Kahjuks pole ka sellest kellelgi selget ülevaadet, kuid hetkeseisuga on võistluseks määratud 31. mail Saudi Araabias toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused, kus Seimil võimalus väljaspool arvestust osaleda.

«Rahvusvaheline Tõstespord Föderatsioonis (IWF) on hetkel palju segadust. Märtsis peaksid nad avaldama tohutu nimekirja dopingupatustest. Eks pärast seda vaadatakse üle kalender ja saab täpsemalt plane seada,» tõdes Seim, kes avaldas, et dopinguga patustajaid olevat enam kui 100.

Saudi Araabias toimuvatel võistlustel ei pea isegi kohale lendama. Oma sooritust saab ka videosilla vahendusel näidata, kuid hetkel pole teada, kuidas eestlased teha soovivad. «Kui kõik paika saab, siis oskame täpsemalt vaadata,» lõpetas Seim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles