Põlva Serviti võitles vapralt, kuid jäi lõpuks Ystadi ekspressile jalgu

Copy

Kui Eesti parim käsipalliklubi Põlva Serviti loositi Euroopa karikasarja veerandfinaalis vastamisi Rootsi tippklubiga Ystads IF, oli selge, et suurt kehvemat loosi olla ei saanud. Tänase avamängu 13 esimest minutit näisidki seda kinnitavat, seejärel said Kalmer Mustingu hoolealused ehmatusest üle, kuid teisel poolajal võtsid külalised oma ja võitsid 33:28.

Mis siis mängu alguses juhtus? Väljakul olid lihtsalt kaks täiesti erineva kaalukategooria meeskonda.

Serviti esimene vise maandus kaitsjate kätesse ning Jim Andersson avas kiirrünnakust skoori. Järgnenud rünnakul läks Henri Sillaste vise mööda ja Jonathan Svensson vastas tabava kaugviskega. Siis eksis viskel Alfred Timmo ja vasakukäeline pommitaja Jakob Nygren tegi kaugelt 3:0. Järgnes Serviti pallikaotus ja Svensson tegi kiirrünnakust 4:0. Mängitud oli neli ja pool minutit ning Serviti peatreener Kalmer Musting võttis aja maha. Kui samal moel jätkatuks, olnuks mängu lõpuks tablool numbrid 0:53.

Esimesest 12 viskest tabati 2

Midagi tuli kiiremas korras ette võtta. Rootsi kõrge tasemega harjunud Ystad nägi kaitses kindlalt Serviti meeste liikumisi läbi ja meie mehed mõnusalt viskele ei pääsenud. Väljaku teises otsas oli pilt vastupidine.

Mustingul õnnestus hoolealustest esimene ehmatus välja saada, teeniti 7 meetri karistusvise ja selle realiseeris Otto Karl Kont. Kuueminutilise mängu järeol tuli Ystadi esimene ebaõnnestunud rünnak, kui vv Eston Varusk jäi Nygreni viskele ette. Kohe viskas Kont Serviti teise värava.

Ent järgnes samasugune periood nagu mängu alguses. Varusk aitas mitme tõrjega seisu viisakana hoida, kuid teisel pool platsi võttis tema ametivend Oscar Jensen ära jällegi üks-üks olukorra. Serviti püsis kuival, külalised viskasid taas neli väravat järjest.

Serviti oli 12 viskest tabanud 2, vastased 11-st 8. 14. minutil näitas tabloo seega 2:8 ja sel hetkel tundus, et külla on tulnud üks korralik Rootsi ekspress, mille vastas on kahevaguniline «porgand» - niisugune rong, mis Põlvast läbi sõidab.

Serviti tegi ise 8:2 spurdi

Õnneks lood päris niimoodi polnud. Äkitselt põlvalased elavnesid. Ülljo Pihus pääses viskele joonelt, Kont üllatas Jensenit ootamatu vibutusega kaugelt, Alfred Timmo lisas korraliku kahuri, Mathias Rebane värava kiirrünnakust. Carl-Eric Uibo pääses kiirrünnakusse jooksu, aga pall leidis puurivahi. Muidu olnuks Serviti nelja minutiga neli väravat tagasi mänginud.

Ystad pääses veel ette 10:6, aga Serviti sai kaitse paremini tööle, Varusk nägi viskesuunad ära ja muudkui tõrjus. Platsi teises otsas visati aga väravaid ja 23. minutil tuli Timmolt 10:10! See tähendas, et Serviti oli ise spurtinud 8:2.

Tõsi, Ystad ei sattunud paanikasse. Nende kõrgemat klassi oli tunda, kuid Serviti tõestas Läänemere tagustele külalistele, et lõdvaks lasta end ei tohi. Jätkati tasavägiselt, Ystad näitas hästi, kuidas realiseerida arvulist ülekaalu, aga uuesti lahti rebida end ei suutnud. Koos poolajasireeniga lajatas Timmo kaugelt 15:16.

Klassivahe

Teine poolaeg möödus teistsuguses võtmes. Ystad tõestas, miks saadi Rootsi liiga põhiturniiril teine koht. Mõne minuti jooksul hoidis Serviti vastastest hammastega kinni, seejärel enam ei jaksatud. Ludvig Hallbäcki kaks järjestikust väravat kasvatasid Ystadi edu 21:18-le.

Tilk tilga haaval vahe kasvas. Poolaja keskel jõudis Ystad kuueväravalise edumaani, kümmekond minutit enne lõpuvilet tuli kiirrünnakust 30:23.

Seejärel hakkasid rootslased kohati mängima juba publikule, keda küll polnud. Saali lubati 50 inimest ja sellest piirist pidasid korraldajad kenasti kinni.

Serviti võitles lõpuni, suutis viimaste minutitega vähendada vahe viiele väravale, kuid klassivahet tuli tunnistada. Nädala pärast Rootsis peetavas kordusmängus on edasipääsu väga raske loota. Kindel on see, et Põlva meeskond saab veel mängida väga kasulikud 60 minutit, ja sel on omaette väärtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles