Blogi ⟩ Sildaru võitis viimase katsega juunioride MMilt pronksmedali

Postimees Sport
Copy
Henry Sildaru võitis juunioride MMil pargisõidus pronksmedali.
Henry Sildaru võitis juunioride MMil pargisõidus pronksmedali. Foto: Ekraanitõmmis

Freestyle-suusataja Henry Sildaru võitis juunioride MMilt juba teise medali. Kui rennisõidus krooniti ta reedel maailmameistriks, siis pargisõidus teenis ta viimase katsega pronksmedali. 

Kuldmedali võitis soosikuna startinud Tšehhi suusataja Matej Švancer, kes sai juba avavoorus kirja 92 punkti. See tulemus jäi võistluste parimaks.

Hõbemedal kuulus austerlasele Daniel Bacherile, kes suutis teha 84,5 punkti väärt soorituse.

Sildaru võitis pronksmedali 79,5 punktiga. Avavoorus sai 14-aastane noormees kirja vaid 39,5 punkti, mistõttu oli ta enne teist ehk viimast vooru üpriski raskes seisus. Siiski suutis ta külma närvi säilitada ning medaliväärilise tulemuse ära teha.

Enne võistlust

Reedel rennisõidus maailmameistriks kroonitud Sildaru lõpetas pargisõidu kvalifikatsiooni 22 võistleja konkurentsis teise kohaga ja pääses kindlalt finaali. Ta sai parimal laskumisel kirja 88,75 punkti, eelvõistluse võitis tšehh Matej Svancer 93,25 silmaga. 

«Henryl õnnestus kõik väga hästi ja võib-olla teistel mitte nii hästi. Sellepärast see teine koht seal ka meile üllatavalt tuli,» märkis treenerist isa Tõnis Sildaru.

Kuigi kvalifikatsioonis õnnestus noppida teine koht, siis finaaliks liiga suuri ootusi üles ei kruvita. «Spordis on kõik võimalused olemas. Aga anname endale ka selgelt aru, et see laskumine oli järjekordselt Henry seni parim. Kas see iga kord nii õnnestub, on keeruline lubada. Loomulikult lähme endast kõike andma. Meil oli õnne ja teistel ebaõnne, aga selle peale mängida ei saa,» rääkis Tõnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles