Marit Björgen: mul oli Marit Björgenist kopp ees

Christopher Krutto
Copy
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: PETTER ARVIDSON/imago/Bildbyran

Tänavu jõuab poelettidele autobiograafia murdmaasuusatamise kuningannast Marit Björgenist. Samas tunnistas norralanna, et ta ei olnud sellest projektist alguses vaimustuses.

Björgen on läbi aegade edukaim naissuusataja, kes võitis karjääri jooksul 18 MM-tiitlit ja kaheksa olümpiakulda. 2018. aastal karjääri lõpetanud suusalegendi kohta jõuab tänavu jõuludel poelettidele raamat tema edukast karjäärist ja elust.

«Mul on selle osas viimane sõna ja saan soovi korral seda tsenseerida,» tunnistas Björgen VGle. Kuigi pärast karjääri lõppu oli huvi temast autobiograafia kirjutamise vastu suur, siis tema ei olnud kindel, kas soovib kaasa aidata.

«Pärast karjääri lõppu olin ma endast nii väsinud. Mulle pühendati NRKs terve reedeõhtu. Mul oli tippspordist kopp ees. Mul oli kopp ees Marit Björgenist kuulmisest ja Marit Björgenist lugemisest,» tunnistas ta.

Raamatu kirjutab Norra rahvusringhäälingus töötav Ingerid Stenvold, kes usub, et isegi need, kes Björgeni karjääri teravalt jälgisid, leiavad sealt midagi uut.

«Temast on palju kirjutatud ja räägitud. Loodetavasti saame selles raamatus tema karjääri panna suuremasse konteksti. Leida seletusi, miks asjad nii läksid. Minu jaoks kirjanikuna on tähtis rääkida lugu tervikuna,» seletas Stenvold.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles