Kahevõistluse MK-sarja võitis suverääne liider, Ilves näitas viimasel etapil head suusakiirust

Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Kahevõistleja Kristjan Ilves näitas hooaja viimasel MK-etapil Saksamaal Klingenthalis korralikku suusakiirust ning loovutas murdmaarajal vaid ühe koha.

19. startinud Ilves sai enamuse distantsist sõita koos tugeva sakslase Johannes Rydzekiga ja norralase Espen Anderseniga. Lõpuheitluses tuli aga eestlasel tunnistada Anderseni paremust ning kokkuvõttes tähendas see 20. tulemust.

Võitis norralane Jarl Magnus Riiber, kes alustas sõitu teisena. Ta pani oma paremuse maksma finišisirgel, kui näitas paremat sprindikiirust kaasmaalasest Espen Björnstadist, kolmandaks tuli sakslane Fabian Riessle.

1140 punkti teeninud Riiberi järel tuli hooaja kokkuvõttes teiseks sakslane Vinzez Geiger 810 punktiga, kolmas oli jaapanlane Akito Watabe 757 punktiga. Ilvese kontole jäi 187 punkti ja see tähendas 17. kohta.

Hüppevõistlus:

Hooaja viimasel hüppevõistlusel võidutses jaapanlane Ryota Yamamoto, kes lendas 143 meetri kaugusele ja kogus 125,6 punkti. Teiseks jäi MK-sarja üldvõidu juba kindlustanud norrakas Jarl Magnus Riiber, kelle 139,5 meetrine õhulend tõi 123,9 punkti. Kolmandalt kohalt läheb suusarajale Riiberi kaasmaalane Espen Björnstad, kes kogus 123,4 punkti. Suusarajale suunduvad Riiber 7 ja Björnstad 9 sekundit liidrist hiljem.

Ilves lendas täna 125,5 meetri kaugusele ja talle läks kirja 98,5 punkti. Yamamotost pääseb eestlane järele minut ja 48 sekundit hiljem.

Eile teenis Ilves hüppemäel 123,5 meetrise hüppega 109,6 punkti ja läks suusarajale 15. kohalt. Finišisse jõudis ta 18-ndana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles