Tiitlikaitsja võib esikohast napilt ilma jääda: võistluse saatuse otsustavad ilmajumalad

Postimees Sport
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: Lubos Pavlicek/AP/Scanpix

Östersundis valitsenud tugev tuul tegi korrektuure laskesuusatamise hooaja viimase MK-etapi otsustaval võistluspäeval. Laupäeval MK-sarja punktiarvestuses teiseks langenud norralane Johannes Thingnes Bö arvab, et võistluse toimumise otsustavad ilmajumalad.

Kaks aastat järjest MK-sarja üldvõidu võtnud 27-aastane Bö jääb enne viimast sõitu esikohta hoidvast kaasmaalasest Sturla Holm Lägreidist maha vaid ühe punktiga. «Kaasmaalasega duelli pidada on natuke hirmus. Aga selline see võistlust on, see on meie mõlema jaoks eeskätt mentaalselt väga raske katsumus,» ütles Bö Rootsi väljaandele Aftonbladet.

Pühapäeva pärastlõunaks planeeritud stardid on mitu tundi edasi lükatud ning kui tuul ei vaibu võidakse võistlused katki jätta. See tähendaks aga, et 24-aastane Lägreid tuled MK-sarja üldvõitjaks. «See oleks mulle isiklikult suur katastroof, aga ma ei saaks sinna midagi parata. Võistluse saatuse otsustavad ilmajumalad,» kommenteeris Bö olukorda pühapäeval Norra rahvusringhäälingule antud intervjuus.

Lägreid andis mõista, et temal pole praeguses situatsioonis midagi kaotada, kuid tal on natuke kahju, et tema võimalikku suurt triumfi ei saa koroonapiirangute tõttu kohapeale vaatama tulla tema lähedased. Norra noormehe isa on pärit Rootsist, kus viimane etapp toimub. «Oleksin tahtnud, et ta mulle rajaääres kaasa elaks, kuid tuleb oodata aega, mil publik pärast koroonat taas staadionile lubatakse,» ütles Lägreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles