Viiel trahviringil käinud norralanna võttis karjääri esimese MK-etapivõidu

Postimees Sport
Copy
Ingrid Landmark Tandrevold.
Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Östersundis toimunud laskesuusatamise MK-sarja viimase etapi naiste ühisstardist võistluse võitis 24-aastane norralanna Ingrid Landmark Tandrevold. Karmides ilmastikuoludes toimunud sõidu võitja käis koguni viiel trahviringil.

Võistluse paremusjärjestuse pani paika viimane lasketiir, kuhu Tandrevold jõudis alles seitsmendana, kaotust juhtinud valgevenelannale Dzinara Alimbekavale oli kogunenud 42,8 sekundit. Liider tegi aga püstitiirus kolm eksimust, norralanna vaid ühe ning nii kihutati viimasele ringile sisuliselt koos.

Tandrevold näitas paremat suusakiirust ning võttis esikoha 6,9 sekundilise eduga. Kolmandaks tuli sakslanna Franziska Preuss, kes enne viimast tiiru kaotas esimesele 58,6 sekundit. Tänu kiirele ja võrdlemisi täpsele (üks eksimus) laskmisele suutis ta viimasel ringil mööduda šveitslannast Lena Häckist, kes finišeeris neljandana.

Hooaja viimase stardi võitnud Tandrevold sai ühtlasi ühisstartide MK-tiitli kogudes 186 punkti. MK-sarja üldvõidu oli juba varasemalt kindlustanud Tiril Eckhoff, kes käis kaheksal trahviringil ja lõpetas seitsmendana.

Naiste 12,5 km ühisstardist võistluse tulemused:

Foto: biathlonresults.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles