Külma närvi näidanud Bö tuli kolmandat korda järjest MK-sarja üldvõitjaks

Postimees Sport
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

2020/21 laskesuusatamise hooaja viimase võistlusena sõideti Östersundi MK-sarjas meeste ühisstardist võistlust. Võistluse kolmandana lõpetanud Johannes Thingnes Bö kindlustas sellega kolmanda järjestikuse MK-sarja üldvõidu.

Viimasesse lasketiiru tulid esimestena prantslane Antonin Guigonnat ja sakslane Benedikt Doll, kuid esimene neist eksis lausa neli korda ning teine kolm korda. Nii tõusis esimeseks tiiru kuuendana saabunud prantslane Simon Desthieux, kes ei eksinud neljandas laskmises kordagi.

29-aastane Desthieux võttiski karjääri teise MK-etapivõidu, teine oli sarnaselt prantslasele kahel trahviringil käinud venelane Eduard Latõpov. Kolmandana tuli üle finišijoone Bö, kes käis kolmel trahviringil.

Enne võistlust ihusid hammast MK-sarja üldvõidule norralased Bö ja Sturla Holm Lägreid. 24-aastase Lägreidi võimalused oma esimesel täispikal hooajal kohe üldvõitjaks tulla nurjas kehv esitus lasketiirus. Esimeses tiirus kõik viis lasku alla saanud Lägreid eksis aga teises ja kolmandas korra ning tegi viimases lausa kaks möödalasku ning lõpetas võistluse kaheksandal kohal.

Bö sai lõpuks 1052 punkti, Lägreid 1039 ja kolmandaks tulnud prantslane Quentin Fillon Maillet 930 punkti.

Bö'st sai neljas mees, kes võitnud MK-sarja vähemalt kolmel hooajal järjepanu. Aastatel 2012-18 võitis MK-sarja seitse korda järjest prantslane Martin Fourcade, kolm korda järjest on üldarvestuse võitjaks tulnud sakslane Frank Ullrich (1980-1982) ja prantslane Raphael Poiree.

Meeste 15 km ühisstardist sõidu tulemused:

Foto: biathlonresults.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles