Mercedese tulevikutegija ootab Räikköneni esiletõusu: Kimi tundus väga-väga kiire

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen (vasakul) ja Antonio Giovinazzi.
Kimi Räikkönen (vasakul) ja Antonio Giovinazzi. Foto: ANTONIN VINCENT via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Järgmisel nädalal tehakse Bahreinis algust vormel 1 sarja hooajaga. Eelmisel nädalal toimusid samas Sakhiri ringrajal testisõidud ning Mercedese meeskonna tulevikutegijale George Russellile jättis väga hea mulje 41-aastase Kimi Räikköneni etteaste.

Kolmepäevase testi viimasel päeval näitas Räikkönen Alfa Romeo C41 vormelimudeliga neljandat ringiaega. Soomlane kuulub Alfa Romeo meeskonda kolmandat aastat järjest ning eelmisel hooajal suutis ta punktikohale jõuda vaid kahel korral.

Tänavu Williamsi rooli keerav Russell, kes kuulub sarja domineerinud Mercedese pikematesse plaanidesse usub, et koos itaallasest meeskonnakaaslase Antonio Giovinazziga võib Räikkönen ja Alfa Romeo olla tänavu olla hoopis teisest puust meeskond. «Kimi tundus väga-väga kiire. Ma pean talle au andma. Kuigi andmeid tuleb lähemalt uurida, siis ma ütlesin, et nad olid kõige rohkem üllatust pakkunud meeskond,» ütles Russell Autosportile.

George Russelli arvates oli Kimi Räikköneni Alfa Romeo meeskond testipäeval kõige rohkem üllatust pakkunud meeskond.
George Russelli arvates oli Kimi Räikköneni Alfa Romeo meeskond testipäeval kõige rohkem üllatust pakkunud meeskond. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images/Scanpix

F1-s osaleb kümme meeskonda, kuid paratamatult ei ole kõigil asja võitlusesse esikoha pärast. Vähemalt pooletele meeskondade jaoks on rõõmupäev, kui jõutakse punktikohale ehk kümne parema sekka. Just selles võitluses saavad sel hooajal ilmselt suuremad lahingud toimuma Haasi, Williamsi ja Alfa Romeo vahel.

«Ma ei oska täpselt öelda, kus me võrdluses Alfa Romeoga oleme, kuid nähtu põhjal nägi Kimi välja väga kiire,» tõi Russell veel kord esile.

Alfa Romeo teine sõitja Giovinazzi jäi Bahreinis toimunud testiga rahule ning nentis, et nende vormel on võrreldes mullusega kindlasti astunud sammu edasi. «Uued reeglid ja uued rehvid on natuke kiirust kärpinud, kuid pean ütlema, et ma näen meie puhul progressi. Võime praeguses seisus hooajaks ettevalmistustega rahule jääda,» ütles Giovinazzi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles