Parima MK-hooaja teinud Ilves teab, mida on arenguhüppeks vaja: siis oled mängus sees

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Eero Vabamägi

Karjääri parima MK-hooaja teinud kahevõistleja Kristjan Ilves lõpetas hooaja 17. kohal, kuid 24-aastane sportlane teab, mida on vaja teha selleks, et tõusta arenguredelil veel sammu võrra kõrgemale.

Pühapäeval Kligenthalis hooajale joone alla tõmmanud Ilves lõpetas võistluse 20. kohaga, kuid hooaja parimaks tulemuseks jäi novembris Rukal toimunud avaetapi viies koht. Ka MM-il tegi ta karjääri parima tulemuse, kui lõpetas suure mäe võistluse 11. kohal.

Ilvese jaoks on selge, et kui ta tahab headele kohtadele tulla, tuleb tal väga stabiilselt ja hästi hüpata. Ta tõi välja, et hooaja alguses oli hüppemäel kõik hästi, kuid uue aasta alguses hakkas vorm kõikuma.

Norra koondisega koos treeniv Ilves teab, mida on arenguredelil sammu võrra kõrgemale astumiseks vaja teha. «Suusasõidus on aga vaja võtta veel keskmiselt pool minutit tagasi, siis oled täiesti mängus sees. Tööd on veel kõvasti teha,» ütles Ilves, vahendas ERR sport.

«Miinimumeesmärk oli 15 sekka tulla, aga kahjuks kui hooaja keskel hüpe väga rivist välja läks, jäid head punktid tulemata. Ega 15. koht väga kaugele ei jäänud, aga piisavalt kaugele. Sellest on natuke kahju, aga kokkuvõtlikult  karjääri parim hooaeg,» ütles Ilves ETV spordiuudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles