Duell Tšehhiga pole kaugeltki esimene Eesti koondise võõrsil toimuv kodumäng

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Alles tänavu jaanuaris said Eesti koondislased eesotsas Rauno Sappineniga (nr 15) välismaal viibides platsile jalutada kodumeeskonnana.
Alles tänavu jaanuaris said Eesti koondislased eesotsas Rauno Sappineniga (nr 15) välismaal viibides platsile jalutada kodumeeskonnana. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti jalgpallikoondis alustab kolmapäeval 2022. aasta MM-valiksarja, kui läheb vastamisi Tšehhiga. Algselt Lilleküla staadionile planeeritud kohtumine viidi Maarjamaal kehtivate koroonareeglite tõttu üle aga Poola Lublinisse. Kuigi de facto on sinisärgid jätkuvalt «võõrustajad», siis reaalsuses mingist koduseinte toest selle mängu puhul mõistagi rääkida ei saa. Küll aga pole see esimene kord, kui Eesti koondis väljaspool oma riigipiire kodulahingut peab.

Varasemalt on seda ette tulnud koguni 27 korda. Kõige kuulsam ja markantsem neist on 1997. aasta kevadel Monacos toimunud MM-valikmäng Šotimaaga.

Nimelt pidi kõnealune kohtumine šotlastega esmalt aset leidma 1996. aasta 9. oktoobril, kuid kuna külalised polnud rahul Kadrioru staadioni valgustusega – mis vastas siiski FIFA nõuetele ning mida oli eelmisel päeval kinnitanud ka nendepoolne delegaat Jean-Marie Gantenbein – esitasid nad selles osas ametliku protesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles