Suri NBA ajaloo üks legendaarsemaid mängijaid

Copy
Elgin Baylor 2018. aastal Los Angeles Lakersi koduks oleva Staples Centeri ees, kuhu püstitati tema auks kuju.
Elgin Baylor 2018. aastal Los Angeles Lakersi koduks oleva Staples Centeri ees, kuhu püstitati tema auks kuju. Foto: Reed Saxon/AP

Korvpalliklubi Los Angeles Lakers andis teada, et eile lahkus elavate seast korvpallilegend Elgin Baylor.

Lakers sõnas teadaandes, et korvpallitäht suri loomulikku surma ja tema kõrval olid naine Elaine ning tütar Krystal.

1958-1971 aastatel NBAs mänginud Baylor osales 846 NBA mängus ja tema karjääri keskmisteks näitajateks jäid 27,4 punkti, 13,5 lauapalli ja 4,3 resultatiivset söötu. Tema parimaks hooajaks võib pidada 1961/62, kus ta näitajad mängu kohta olid 38,3 punkti, 18,6 lauapalli ja 4,6 söötu.

NBA mängijaid ühendav organisatsioon tunnistas, et Bayloril oli mängule suur mõju. «Karjääri jooksul oli Elgin meie kollektiivi jõuliseks hääleks, kes nõudis garanteeritud hüvesid ja mängijatele paremaid töötingimusi. Elgini nõudmistel oli tähtis roll meie ühingu tekkimises ja oleme igavesti tänulikud tema julguse ja panuste eest,» vahendas CNN nende sõnu.

Karjääri jooksul 11 korral tähtede mängule valitud Baylor töötas hiljem New Orleans Jazzi treenerina ja Los Angeles Clippersi korvpallialase tegevuse juhina.

Teda peetakse koos Charles Barkley, John Stocktoni ja Karl Malone'iga üheks NBA ajaloo paremaks mängijaks, kes ei ole võitnud ühtegi meistritiitlit.

Tagasi üles