Ibrahimovic avas koondisega taasliitumise tausta: ma ei saanud nii lõpetada

Christopher Krutto
Copy
Zlatan Ibrahimovic Rootsi koondise pressikonverentsil.
Zlatan Ibrahimovic Rootsi koondise pressikonverentsil. Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NEWS AGENCY

Neljapäeval võib MM-valikmängus Gruusia vastu saada 39-aastasest Zlatan Ibrahimovicist  Rootsi koondise läbi ajaloo vanim mängija.

Viimati esindas Ibrahimovic Rootsi rahvusesindust 2016. aasta EM-finaalturniiril. 2017. aastal tabas teda karm põlvevigastus, mille tõttu arvasid osad, et tema karjäär on läbi.

«Kui ma sain vigastada, siis tundsin, et ei saa nii lõpetada. Läbi oma jalgpallurikarjääri ja «pärandi», ma ei saanud nii lahkuda,» rääkis ta esmaspäeval Rootsi koondise pressikonverentsil.

Pärast vigastuspausi suundus rootslane Põhja-Ameerika jalgpalliliigas MLS mängiva Los Angeles Galaxy ridadesse, kelle eest lõi 56 mänguga 52 väravat. 2020. aasta jaanuaris taasliitus ta AC Milaniga ja on tänavu Itaalia tippklubi eest löönud 15 kohtumisega 15 väravat.

Ibrahimovic rõhutas, et ta ei liitunud koondisega vastumeelselt. «Tunnen taas, et saan mängida tipptasemel ja samal ajal ka koondises. Aga see ei loe, mis mina tahan. Ütlesin peatreenerile, et austan tema otsust, kui ta minu liitumist ei soovi. Kui ta tahab mind näha, siis tulen,» selgitas jalgpallitäht.

Kuigi märtsi alguses oli rootslane vigastuse tõttu väljakult kõrval, siis nüüdseks on ta tervenenud ja tegi nädalavahetusel ka skoori. «Vigastused ei tohi mind takistada tegemast seda, mida kõige rohkem tahan. Mina otsustan, millal lõpetan. Tunnen praegu, et olen tipus. Muidu ei oleks ma siin,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles