VIDEOD ⟩ Millised näevad välja Horvaatia MM-ralli katsed?

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak - Martin Jarveoja Monza rallil.
Ott Tänak - Martin Jarveoja Monza rallil. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP/Scanpix

Aprilli teises pooles sõidetakse autoralli MM-sarjas esimest korda Horvaatia asfaltteedel ja nüüd on avalikkuse ette jõudnud videod sealsetest tingimustest.

Horvaatia MM-rallil plaanitakse sõita 20 kiiruskatset, millel kokku pikkust üle 300 kilomeetri. Tegu on esimese normaalpikkuses MM-ralliga pärast koroonakriisi algust.

Kuna MM-sari pole Horvaatiat varem külastanud, siis on sealsed teed paljude sõitjate ja fännide jaoks võõrad. Seetõttu otsustas Sloveenia ajakirjanik Gregor Pavsic neid külastada ja filmis seal valitsevaid olusid.

«Väga mitmekesine, libedast kuni abrassiivse asfaldini, laiadest kitsaste teedeni, palju kiirusemuudatusi, erinevaid pinnaseid ja teetingimusi. See peaks kõigile suureks väljakutseks olema,» iseloomustas Pavsic sealseid teid.

Samas tuli eile uudis, et korraldajad pidid kahe publikukatse võrra rallit kärpima. Põhjus peitub koroonaviiruse tõkestamises, sest nendel katsetel on raske rahvamasse hajutada. 

MM-sarjas on tänavu peetud kaks etappi. Üldarvestuses läheb Horvaatiasse liidrina Toyota piloot Kalle Rovanperä (39 punkti), talle järgneb Tänaku tiimikaaslane Thierry Neuville (35). Meie mees on viies (27), teda edestavad ka Toyota sõitjad Elfyn Evans ja Sebastien Ogier (mõlemal 31 silma). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles