Karjääri parima hooaja teinud Ilves MK-sarja elust koroonaajal: vähemalt ei läinud nagu jaapanlastel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilvesel jääb selja taha karjääri parim hooaeg. Nüüd vaatab ta lootusrikkalt tulevikku.
Kristjan Ilvesel jääb selja taha karjääri parim hooaeg. Nüüd vaatab ta lootusrikkalt tulevikku. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Kahevõistleja Kristjan Ilves lõpetas möödunud nädalal järjekordse hooaja MK-sarjas. Tasuks kokkuvõttes 17. koht, millega jäi mees ise rahule. Eestlane tõdes, et tegemist oli veidi katsetamiste aastaga, sest peamine rõhk on pandud ikkagi aasta pärast toimuvatele Pekingi olümpiamängudele.

Tegelikult tõstis Ilves nii enda kui ka poolehoidjate lootused hooaja alguses eriti kõrgele. Ta saavutas Soomes Rukal toimunud MK-etapil kahel korral viienda koha ning kõik näis minevat suurepäraselt. Järgnevatel osavõistlustel Ramsaus, Val di Fiemmes ja Lahtis enam säärast edu ei tulnud. Ilves tunnistas, et see oli üsna frustreeriv periood.

«Ma olin novembris väga heas vormis nii hüppemäel kui ka suusarajal. Kahjuks tuli detsembris-jaanuaris sisse vormilangus, mis oli kohati loogiline, sest pikalt tippvormis püsida pole võimalik. Samas võisid ka treeningutel asjad veidi ebaõnnestuda,» tõdes Ilves Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles