Koondisekaaslane avaldas imestust, miks polnud Rastorgujevs piisavalt hoolas?

Postimees Sport
Copy
Andrejs Rastorgujevs.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP/SCANPIX

Dopingureeglite rikkumise tõttu esialgse võistluskeelu saanud Läti laskesuusataja Andrejs Rastorgujevs kaebas otsuse edasi rahvusvahelisse spordiarbitraaži (CAS). Koondisekaaslane Baiba Bendika avaldas aga imestust, et varem hoiatada saanud Rastorgujevs polnud piisavalt hoolas.

Sel nädalal selgus, et Rastorgujevs tahab talle määratud esialgset võistluskeeldu vaidlustada CASis, kuid viimane pole veel kinnitanud, kas võtab juhtumi menetlusse.

Tänavu parimaks Läti laskesuusatajaks tõusnud Bendika, kes saavutas MMil parimal juhul üheksanda koha, avaldas intervjuus imestust, et Rastorgujevs ei õppinud varem tehtud vigadest.

Rastorgujevsile määrati võistluskeeld, sest ta jäi viimase 12 kuu jooksul dopinguametnikele kättesaamatuks kolmel korral. Ka Bendika ise on varem unustanud ametnikke oma liikumistest teavitada. «Esimene kord raputab see sind korralikult, keskendud rohkem,» rääkis Euroopa meister Läti Delfile.

Ta avaldas imestust, et koondisekaaslane ei olnud hoolsam. «Kui tuleb teine hoiatus, siis peaksid põhimõtteliselt iga päev teatama oma asukohast. Isegi kui see ei alluta sind suuremale enesekontrollile, hullumeelne,» ütles Bendika.

Nagu mainitud, on Bendika ka ise unustanud vahel dopinguametnikele oma asukohta jagada, kuid ta tegi eksimusest oma järeldused. «Kui teed ühe korra inimliku vea, siis see on normaalne. Eriti kevadel, kui hooaeg on lõppenud ja sa pidevalt ringi liigud,» selgitas lätlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles