Järjekordne suur spordivõistlus osutus tagantjärele koroonakoldeks (1)

Christopher Krutto
Copy
Mart Tiissaar (blokis) ja Dmitri Korotkov.
Mart Tiissaar (blokis) ja Dmitri Korotkov. Foto: FIVB

Sarnaselt kergejõustiku Euroopa sisemeistrivõistlustega Poolas Torunis ja vehklemise MK-etapiga Ungari pealinnas Budapestis sai koroonakoldeks ka rahvusvaheline rannavõrkpalliturniir Dohas.

Aasta alguses toimunud käsipalli MM tõestas, et spordivõistluste mullid ei ole enam nii turvalised kui varem. Pärast seda toimunud suurvõistlused on näidanud, et viiruse levik spordivõistlustel on suurenenud.

Möödunud nädalal toimus Dohas rannavõrkpalliturniir, kus ametlikult teatati kolmest positiivsest koroonaproovist. Nimelt andis Rahvusvaheline Võrkpalliföderatsioon (FIVB) teada, et üks Šveitsi sportlane andis positiivse proovi. Lisaks temale olid viirusega nakatunud veel Venemaa ja USA taustajõud. Kõik saadeti kohe isolatsiooni.

Kuigi FIVB pole rohkem selle kohta infot jaganud, siis on selge, et nii kergelt ei pääsetud. Ühismeediast selgub, et mitmed sportlased naasevad Katarist koroonaviirusega. Saksa ajalehe Süddeutsche Zeitung andmetel on 200 sportlasest ja 100 taustajõust andnud positiivse proovi 20 inimest.

Võistlusest võtsid osa ka Eesti vollepaar Mart Tiisaar – Dmitri Korotkov ja Venemaa koondise treenerina tegutsev Rivo Vesik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles