Tennisemängija treenerist sai külmavereline mõrvar: ma ei julgenud kaks nädalat kodust välja astuda

Christopher Krutto
Copy
Robin Haase.
Robin Haase. Foto: BEAUTIFULSPORTS/Orangepictures/imago images / Beautiful Sports

Hollandi tennisemängija Robin Haase tunnistas, et tema treeneri mõrvalugu jättis ka talle valusa jälje.

Haase tunnistas Behind The Racquetile antud intervjuus, et tema karjäär muutus jäädavalt 2016. aasta märtsis. Täpsemalt siis, kui politsei vahistas tema treeneri Mark de Jongi multimiljonäri Koen Everinki tapmise eest. Nüüdseks on de Jong pikaks ajaks trellide taha saadetud.

Ometi algas tema arreteerimisega ka Haase elus sünge aeg. Ta meenutas, et enam ei räägitud tema sportlikest saavutustest, vaid temast räägiti seoses mõrvaga. Ometi ei olnud tal kuriteoga midagi pistmist.

«Sel ajal ei lahkunud ma kaks nädalat kodust. Siis läksin välja lõunat sööma ja kõik tundsid mind ära. Panin pea kiirelt peitu,» rääkis Haase. «Mul oli nii häbi, sest ma ei teadnud, kas nad tundsid mind tenniseväljakult või mõrvaloost,» lisas ta.

Aprilli keskel kaotas ta Monte Carlo tenniseturniiri finaalis, sest ei suutnud korralikult keskenduda. Pärast seda pääsesid emotsioonid valla. «Ma istusin riietusruumis ja hakkasin nutma nagu väike laps,» tunnistas Haase.

Tema elu läks kergemaks alles siis, kui huvi mõrvaloo vastu hakkas kahanema. Endine maailma edetabeli 33. reket hoiab praegu paremusjärjestuses 181. positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles