WRC-sarja noorim üldliider enesekindlalt: suudan igal pool võidu eest võidelda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Dppi/Francois Flamand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Teist hooaega autoralli MM-sarja kuuluv 20-aastasest Kalle Rovanperäst sai Arctic Rally järel noorim üldliider. Etapivõitu noorel soomlasel veel aga pole. 

Kuigi Toyota piloot teenis kodusel Lapimaa etapil Ott Tänaku järel teise koha ja tõusis MM-sarja liidriks, oli tulemus kokkuvõttes pettumustvalmistav. Rovanperät peeti vaat et suurimaks favoriidiks, ent meie mehele ta vastu ei saanudki. 

«Soomes saadud tulemus oli veidi frustreeriv, aga okei, tõusin liidriks ja see on positiivne. Nüüd tuleb ainult tulevikku vaadata,» vahendas WRC koduleht rallimeest. 

Kahe hooaja üheksa etapi peale on Rovanperä jõudnud kahel korral poodiumile, korra katkestanud, ent pole viiendast kohast madalamale langenud. Kui esialgu räägiti soomlasest kui kiirete kruusarallide mehest, siis tegelikult on ta nobe igal pool. 

«Tunnen end tõesti autos päris mugavalt,» märkis Yarise piloot. «Usun, et suudan võidu eest heidelda ilmselt kõigil etappidel. Aga muidugi on mõned rallid kogenumatele meestele sobilikumad ja seal pole mul lihtne.»

Nüüd on Rovanperä täiesti uues olukorras. 22.-25. aprillini toimuval Horvaatia asfaldirallil läheb ta MM-sarja liidrina rajale esimesena. 

Üldarvestuses hoiab kahe etapi järel teist kohta Hyundai piloot Thierry Neuville, Rovanperäst lahutab neli silma. Kolmanda-neljanda koha hõivavad Toyota mehed Sebastien Ogier ja Elfyn Evans (-8). Tänak on viies (-12). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles