Rapla tegi taas Kalev/Cramo elu raskeks, Pärnu küttis Tarvale sauna

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo pääseb Eesti meeskondadest põhiturniiri liidrikohaga otse poolfinaali.
Kalev/Cramo pääseb Eesti meeskondadest põhiturniiri liidrikohaga otse poolfinaali. Foto: Hendrik Osula

Korvpalli meistri- ja Eesti-Läti ühisliigas käisid täna väljakul neli Maarjamaa võistkonda. 

Kuigi Eesti ja Läti klubid vähemalt põhiturniiril tänavu vastamisi ei lähe, peetakse potentsiaalset finaalturniiri silmad pidades eraldi arvestust. Kalev/Cramo alistas koduväljakul 79:62 Rapla Avis Utilitase. 

Lõppseis on veidi petlik, sest veel seitse minutit enne lõppu olid külalised vaid 60:62 kaotusseisus ja omasid võimalust juhtimagi minna. Otsustavatel hetkedel pani aga suurem ja tugevam oma paremuse maksma. 

Muide, Rapla on üks kahest Eesti klubist, kes tänavu suutnud Kalev/Cramo alistada. Võrdselt tegutseti ka sellele järgnenud lahingus, kus alla jäädi vaid kahe silmaga. 

Tänaseski mängus pidi meie esiklubi peatreener Roberts Štelmahers panustama põhitegijatele. Kalev/Cramo resultatiivseim oli veidi enam kui 30 minutiga 21 punkti kogunud Maurice Kemp. Rapla poolt tõi Brandon Childress üleplatsimehena 23 silma, ülejäänud mehed kahekohalise skoorini ei jõudnud. 

Oluliselt ühepoolsem mäng peeti Eesti meistrivõistluste arvestuses Rakveres, kus kohalik Tarvas jäi 58:87 alla Pärnu Sadamale. Mäng oli tehtud juba avaveerandiga, mil külalised lasid endale visata üheksa punkti ja ise põrutasid 31. 

Võõrustajad jäid alla kümne silma ka kolmandal veerandajal. Väga suurest häbist pääsetigi vaid tänu viimasele neljandikule, kus jäädi peale 25:21. 

Pärast seda, kui Tarvas veebruaris suvepealinlased šokeerivalt kindlalt, 40 punktiga paika pani, pole neile enam halastatud. Pärnu on viimases kahes mängus Rakvere klubi alistanud vastavalt 31 ja 29 silmaga. 

Tänases mängus oli võitjate parim Robert Valge 18 punktiga. Tarva poolelt panustas Riley Callahan Hayes 11 silma ja 11 lauapalliga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles