Seksuaalse väärkohtlemise skandaal nõudis jalgpalliklubi kauaaegse juhi töökoha (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Crewe Alexandra F.C. kodustaadion.
Crewe Alexandra F.C. kodustaadion. Foto: kevin Warburton - A Moment in Sport via www.imago-images.de/imago images/Pro Sports Images

Inglismaa League One'i klubi Crewe Alexandra andis teada, et nende esimees John Bowler astub ametist tagasi, kuna nende klubis puhkes seksuaalse väärkohtlemise skandaal.

Eelmisel nädalal avaldati Inglismaal nelja-aastase uurimise tulemused, mis olid seotud laste väärkohtlemisega jalgpalliklubides. Seal seisis selgelt, et aastatel 1995–2000 ei tehtud piisavalt, et lapsi halbade kavatsustega inimeste eest kaitsta.

Väga paljud juhtumite keskmes oli pedofiil Barry Bennell, kes oli 80ndatel ja 90ndatel nii Crewe kui ka Manchester City noortetreener. Selle uudise avalikuks tulles otsustas Crewe Alexandra esimees Bowler kiiresti tagasi astuda. 

«Olen endiselt väga jahmunud, et selline asi juhtus. Samuti tunnen nendele noortele mängijatele kaasa, kes pidid selle jõhkardi küüsi langema,» sõnas Bowler. «Olen rahul, et see mees on nüüdseks kätte saadud, kuid pean tõdema, et meil polnud klubis vähimatki aimu tema sellistest tegevustest.»

Bowler töötas Crewe Alexandra esimehena alates 1987. aastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles