Geeniusest isa osutus türanniks: endine tennise suurlootus räägib suu puhtaks

Postimees Sport
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: JAIMI JOY/REUTERS/Scanpix

Kunagine tennise suurlootus Daja Bedáňová tunnistas, et tema treenerist isa karmid treeningmeetodid viisid ta suitsiidimõteteni.

Nüüdseks 38-aastane tšehhitar oli oma parimal tasemel 20 aasta eest, mil pääses Ameerika lahtistel veerandfinaali. Nüüd tuli endine tippmängija lagedale, et tema juhendaja kasutas tema kallal vägivalda.

«Lapsena mõtlesid, et enesetapp on ainus väljapääs. Ma tõesti kaalusin seda ja mitte ühe korra vaid ikka mitmeid kordi,» rääkis Bedáňová avameelselt projekti raames «Lauseteta» (tšehhi keeles Bez frází – toim).

Endine maailma 34. reket Daja Bedáňová.
Endine maailma 34. reket Daja Bedáňová. Foto: Instagram/@dajabedanova

Naise treenerist isa töömeetodid oli türanlikud, mõnikord kasutas ta tütre kallal vägivalda. «Olen alati palvetanud, et minu asemel oleks olnud keegi teine. Mitte, et see oleks mind päästnud vägivallast, vaid see oleks teinud asja kergemaks. Mitte keegi ei näinud, kui karmiks läksid asjad siis, kui jäime kahekesi,» pihtis endine tennisist.

2017. aastal siit ilmast 66-aastasena lahkunud isa Jan Bedan ei olnud mats, vaid pesuehtne geenius, sest mehe IQ oli 160. «Kõige hullem oligi, et ta tõepoolest oli geenius. Tal oli kogu elu ette valmis mõeldud ja mina olin selle keskmes. Tema silmis pidin saama maailma esireketiks,» ütles karjääri laineharjal maailma 34. reketiks tõusnud naine.

Buliimiaga võidelnud Bedáňová karjäär lõppes kõigest 22-aastaselt ning kaasnenud terviseprobleemide tõttu ei saa ta kunagi emaks. «Ma olen oma isale andestanud,» ütles Bedáňová lõpetuseks.

Vaata videost, kuidas kõigest 20-aastane Bedáňová pääses 2001. aastal Ameerika lahtistel tennisemeistrivõistluste veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles