Janika Lõiv saavutas Hispaanias kolmanda koha

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv
Janika Lõiv Foto: Madis Veltman

Janika Lõiv ja Greete Steinburg alustasid Hispaanias neljapäevast SHC kategooria maastikuratta võistlust Mediterranean Epic. Esimesel sõideti 16,6 km pikkune eraldistart, kus Lõiv saavutas kolmanda ja Steinburg 13. koha.

Janika Lõiv (paremal) autasustamisel.
Janika Lõiv (paremal) autasustamisel. Foto: Erakogu

Avaetapi võitis itaallanna Chiara Teocci, teine oli Šveitsi rattur Ramona Forchini.

«Kuna tegu on mitmepäeva sõiduga, üritasin tänast etappi alustada pigem rahulikumalt» kommenteeris Lõiv eismest etappi jalgrattaliidu pressiteate vahendusel.

«Võtsin eesmärgiks, et esimesed 2,5 km, mis on siledal maal, pean sõitma pigem varuga, et tõusudel jõuaks kõvemini sõita. Sõidu esimeses pooles tegin mitu viga - sõitsin õigest teeotsast natuke mööda ning pidin ühes tehnilises kohas jala lahti võtma ja kõndima. Joogipunkt oli umbes sõidu keskpaigas, siis sain ka raja pealt infot, et olen viiendal positsioonil.

Edasi järgnes ca 9-10 km pikkune tõus kuni finishini. Vajutasin joogipunktis kella peal lap time`i ning üritasin endaga kokkulepitud võimust hoida. See oli raske! Õnneks hakkas peagi ees paistma itaallanna Greta, kes startis minut enne mind ja see andis jõudu juurde. Lõppu sõitsime juba koos, mina vedasin ja tema istus tuules. 200m enne lõppu proovis ta küll mööduda, aga tahtsin enne teda lõpetada ning tegin veel viimase spurdi.

Kolmas koht tuli täna pigem üllatusena, kuna tunne ei olnud kuigi hea. Olen siiski väga rahul ja tahan ka järgmistel etappidel head tulemust teha ning seda tuuri nautida, sest lisaks rasketele radadele on siin veel imelised vaated,» võttis Lõiv eduka etapi kokku.

Järgmistel päevadel on kavas 58, 93 ja 48 km pikkused etapid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles