Jalgpallifännide tüli lõppes ühele noormehele läbi lõigatud kõriga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Väljakul jäi Rangersi ja Celticu lahing rahumeelseks.
Väljakul jäi Rangersi ja Celticu lahing rahumeelseks. Foto: Andrew Milligan/PA/Scanpix

Šotimaal peeti pühapäeval ajaloo 423. Old Firmi derbi, kus läksid vastamisi riigi kaks vutihiidu: Glasgow Celtic ja Glasgow Rangers. Paraku jäi see jalgpallilahing ühe fänni jaoks viimaseks. 

Tulise derbi eel, järel ja ajal juhtub alati kokkupõrkeid fännide vahel ja mingi erand polnud ka pühapäevane 1:1 viik. Paraku eskaleerus üks sõnelus nii tõsiseks, et üks osapool otsustas – teadlikult – teise elu lõpetada.

Ohvriks on 35-aastane Celticu poolehoidja Kamil Charyszyn, kes julges vastu hakata neljaliikmelisele Rangersi fännibandele. «Olen Celticu fänn, aga keda kurat see kotib?» olevat naabrite kinnitusel tänavatelt veel karjutud, kui Parkheadi piirkonnas järsku jooksmiseks ja madinaks läks. 

Šotimaa meedia teatel ajasid kolm meest ja üks naine Charyszyni taga ca 500 meetrit, enne kui kätte said ning seejärel matšeetega ta kõri läbi lõikasid. 

«Väljas oli hirmus kisa, kuid eeldasin, et tegemist on lihtsalt purjus Rangersi ja Celticu fännidega. Järgmisel hetkel oli aga politsei platsis ning veretöö paigale tõmmati telk üles,» kirjeldas kohalik elanik juhtunut hiljem Scottish Sunile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles